Proleće/leto 2015: Ponovna dominacija pruga! - Men`s Health

Proleće/leto 2015: Ponovna dominacija pruga!

Pruge u raznim oblicima, dužinama i bojama, bile su inspiracija većine dizajnera i ove godine.

GUČI

U njegovoj kolekciji ove godine dominiraju teget i bele tanke, vertikalne pruge na blejzeru, pantalonama, kragni košulje ili kao povremeni detalji na rukavima blejzera i prolećnih mantila.

Saznajte koji je najbolji način za nošenje prugastih odevnih komada

Bilo da vam je cela kombinacija u prugicama ili pak samo jedan odevni komad, ovaj dezen će vam pružiti smart kežual savremeni izgled.

DIOR HOMME

Kris Van Assche iz Dior Homme ove godine se odlučio da džemperi i bluze budu jedini odevni komadi koji će sadržati pruge.

Pruge su srednje širine i vertikalne, a kombinacije koje dominiraju su teget-belo, teget-žuto, belo-žuto-teget i belo-crveno-teget.

Budući da smo napomenuli da samo džemperi sadrže pruge, moramo da primetimo da pruge potpuno osveže i ulepšaju kompletnu odevnu kombinaciju.

Pročitajte i savete za kombinovanje različitih dezena

KENZO & PAUL SMITH

Oni su predstavili potpuno novi pristup prugama. Iako su pruge najčešće skoncentrisane na gornji deo tela (osim jednog modela sa prugastim pantalonama), učestalost i boja pruga je potpuno drugačija od kolekcija prethodnih dizajnera.

Možemo da vidimo sitne, tanke vertikalne ili horizontalne pruge, koje su predstavljene u nijansama od svetlijih (različite nijanse roze i narandžaste) do tamnijih (sivih i crnih nijansi). Ovakve pruge podsećaju na ombre efekat. Interesantan primer predstavlja džeper sa kombinacijom širokih i tankih pruga (roze-braon) sa jednom konstrastnom zelenom širokom prugom.

Jedinstveni primer svakako predstavljaju pantalone sa cik cak prugama u crnoj, žutoj i narandžastoj boji.

Pročitajte i Kako kombinovati elegantni sako sa džinsom?

E.TAUTZ

Ponovna inspiracija teget belim prugama u međusobnom kombinovanju širokih i tankih horizontalnih ili vertikalnih pruga.

E. Tautz kombinuje jednobojni (teget) džemper sa širokim pantalonama sa teget-belim prugama ili obrnuto. Izuzetak predstavljaju sako i široki šorc u istom obrascu pruga.

Pročitajte i  Kako odabrati savršenu majicu?

J. W. ANDERSON

Anderson je jedini dizajner koji je ove godine pokazao da pruge mogu da budu obrazac koji ćete nositi od glave do pete. Predstavio nam je zanimljive kombinezone sa šalom, koji su predstavljeni sitnim kosim prugicama u plavo-beloj, belo-braon ili belo-zelenoj nijasni, koji pomalo stvaraju optičku iluziju i defitnivno izazivaju pažnju.

Ovo su pantalone koje morate da imate ove sezone

Pored ovog njegovog upečatljivog izraza, Anderson je predstavio i manje izrazite komade sa prugicama, koji su dosta svedeni i pomalo neinspirativni.

PRUGE ZA SVAKODNEVNI IZGLED

Kao što ste imali priliku da primetite, pruge pružaju obilje mogućnosti i teraju vas da budete maštoviti pri kombinovanju. Možete da odaberete samo jedan komad, koji će u vašoj kombinaciji sadržati pruge ili da se od glave do pete odenete u pruge.

Ako niste veliki ljubitelj prugica, jedan prugasti prolećni šal biće dovoljan da vas postavi u centar pažnje.

Čak će i svečanije odelo sa prugama da deluje savršeno ukoliko imate hrabrosti da ga obučete.

Pročitajte i Trendovi za proleće/leto 2015: Vreme je za retro!

Što se tiče oblika pruga, tu takođe imate mnogo slobode: tanke, široke, kombinacije tankih-širokih, horizontalne, vertikalne, cik cak…

Budite maštoviti i kada su boje u pitanju, osmelite se i spremni dočekajte proleće! 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *