Trendovi za proleće/ leto 2015: Vreme je za retro! - Men`s Health

Trendovi za proleće/ leto 2015: Vreme je za retro!

Modni dizajneri su ove godine bili veoma nostalgični i inspirisani hipi pokretom i 1970-im godinama, što se itekako odrazilo na njihove modne kolekcije, pa smo samim tim imali prilike da vidimo uticaj hipi kulture, svinga, novih disko zvukova i pank roka.

Saznajte i LFW: 8 style street trendova

Ono što odlikuje stil 1970-ih godina jesu traperice, jarke boje, floralni i psihodelični motivi i košulje sa širokim kragnama. 

KATIE EARY

Britanska modna dizajnerka je intenzivnost boja podigla na viši nivo sa različitim nijansama pink, ljubičaste i narančaste boje. Džins koje ona preferira jeste izbledeo i ispran, koji može da sadrži simbole mira i ribljih kostiju. Najuobičajeniji aksesoari su naočare i široki svileni šalovi.

PRADA

Predstavnici visoke mode, poput Prade, takođe nisu ostali imuni na talas i uticaj 1970-ih godina. U odnosu na Katie Eary, Pradina kolekcija je mnogo svedenija što se tiče boja, pa tako preovladavaju nijanse indigo plave, bež i braon boje, a modeli su klasičniji i elegantniji. Uticaj 1970-ih se ogleda u korišćenju teksas i krojenih odela.

Otkrijte i Londonska moda:Glavni muški trendovi za zimu 2015. godinu!

COSTUME NATIONAL

Pank estetika i inspiracija Dejvidom Bouvijem i Džimijem Hendriksom, Costume National je predstavio kroz kolekciju širih odela sa ogromnim reverima, košuljama sa širokim okovratnicima. Boje koje dominiraju su azurno plava i narandžasta.

SEN LORAN

Uticaj psihodeličnih 1970-ih se najviše ogleda u kolekciji Sen Lorana, koji nam je ovogodišnjom kolekcijom predstavio uske, slim farmerice, kaubojske jakne ili jakne sa vunenim okovratnikom, kaubojske čizme i rese od antilope.

Pročitajte i: Oskar 2015: Da li je crna kravata otišla u istoriju?

Ako i vas inspiriše ovaj period XX veka, u svoj svakodnevni izgled integrišite elemente širokih košulja, jarkih printova, izviđačkih marama oko vrata i vunenih jakni ili pak traperica i spejsi motiva.

Pročitajte i  Top 8 komada za jesen sa stilom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *