Otkrijte tajnu duge preplanulosti - Men`s Health

Otkrijte tajnu duge preplanulosti

Svi mi izgledamo lepše kad pocrnimo, i pored svih opasnosti koje prate preterano izlaganje suncu. Da bi vaše telo duže zadržalo bronzani sjaj, isprobajte ove trikove za održavanje potamnelog tena.

Sunce u našoj koži aktivira pigment odovoran za tamnjenje kože. Preplanuo ten nakon letovanja može da traje samo 6 do 10 dana, jer se koža nakon tog perioda sama regenerira. Ali mi imamo nekoliko saveta kako da duže budete preplanuli.

Pre odlaska na godišnji odmor, odradite detaljan piling tela. Na ovaj način se ćelije kože vraćaju na početak svog ciklusa I duže ćete ostati preplanuli

Pijte što više vode kako bi se vek vaših ćelija produžio, tvrde naučnici. Spoljašnja hidratacija je jednako važna, zato uvek pre izlaganja suncu nanesite na lice I telo zaštitnu kremu, a nakon sunčanja namažite posebne kreme za posle sunčanja, jer one sadrže dodatne hidrirajuće sastojke. Takođe, raznorazni pilinzi, sredstva protiv akni I uraslih dlaka mogu sadržati salicilnu kiselinu koja ubrzavaju beljenje kože. Pronađite alternative bez ovog sastojka kako ne bi morali pre vremena da se pozdravite sa bronzanim tenom.

Mnogi faktori tokom leta utiču na našu kožu. Sunce, vazduh, morska so, hlor u bazenima nateraće vas da se što bolje ponašate prema svojoj koži, a najbolji način da to uradite je da u svoj jelovnik uvedete jela mediteranske kuhinje. Artičoke, patlidžani, spanać celer su savršen izbor, jer hidriraju kožu iznutra. A da biste što duže održali preplanuli ten, jedite namirnice koje vas bojom podsećaju na beta karoten- dinja, paradajz, kajsija, šargarepa i sve namirnice bogate vitaminom E.

Ako ste pre letovanja pili vitamine i minerale u kapsulama, nastavite da ih pijete i dve nedelje nakon što se vratite sa odmora.

Pročitajte i  Sunčanjem protiv neplodnosti
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *