3 načina da uklonite fleke sa vaše odeće - Men`s Health

3 načina da uklonite fleke sa vaše odeće

Fleke od znojenja su najvidljivije na belim stvarima. Odstranjivanje žutih mrlja od znoja ponekad oduzima dosta vremena i energije, ali koristeći određene lako dostupne proizvode, možete da se oslobodite nastalog problema, a da pri tom ne oštetite strukturu vlakna.

Pročitajte i: Šta da radite ako se prekomerno znojite ispod pazuha?

VODONIK PEROKSID (hidrogen 3%)

Sunđerom, umočenim u rastvor hidrogena, prebrišite sva mesta na kojima ste primetili žute mrlje. Možete da ga naprskate pomoću raspršivača. Ostavite da odstoji pola sata, a posle toga, veš isperite u vodi i ostavite da se suši.

ASPIRIN ILI ANDOL

Aspirin i andol (acetilsilicilna kiselina) na veliko iznenađenje mnogih su veoma efikasni protiv znojnih fleka.

Treba uzeti dve tablete, isitniti ih u prah, pa promešati u 100 ml tople vode. Natopiti sunđer u taj rastvor, prebrisati fleke i ostaviti odevni predmet na par sati. Posle toga, odeću oprati i osušiti.

RASTVOR

Stare tragove dezodoransa ispod pazuha na odeći, možete lako da uklonite sledećim rastvorom:

Promešajte 1 dozu deterdženta za sudove, 2  sode bikarbone i 4 doze 3%-og hidrogena. Temeljno promešajte i nanesite smesu na zaprljan deo. Dodatno istrljajte četkicom.

Pročitajte i: Kako da skinete fleke?

Ostavite da odstoji 2 sata, nakon toga, odevni predmet operite. Ovaj rastvor odlično uklanja žute fleke sa bele odeće nastale od znoja, a možete ga koristiti i na šarenim stvarima, ali prethodno testirajte na trajnost boje.

Izvor: Uspešnažena.com

Pročitajte i  Tom Hardi: Otkrijte tajnu ikone stila
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *