Tregeri: Moćan detalj idealan za sve prilike - Men`s Health

Tregeri: Moćan detalj idealan za sve prilike

Pojavili su se još u vreme Francuske revolucije i više nikada nisu izašli iz mode!

Neki ih smatraju staromodnim i dosadnim, ali verujemo da je to zbog toga što nisu još uvek našli svoj kul par tregera.

Pročitajte i: Novi trend: Umesto kravate, pronađite idealne tregere

Tregeri su svestrani i jednostavni za kombinovanje, a umeju odlično da transformišu svaku odevnu kombinaciju.

A pre svega su savršeno funkcionalni. Naime, muškarci koji nose tregere izgledaju mršavije i više. Oni vizuelno izdužuju figuru tela, što ih čini odličnim izborom ukoliko niste visoki ili mršavi onoliko koliko biste želeli. Štaviše, tregeri su idealni ukoliko imate stomačić, jer drže pantalone podignutim i ne morate da se stalno brinete da li će vam “salce” ispasti.

KAKO DA IZABERETE PRAVE TREGERE?

Tregeri se razlikuju po formi i načinu kopčanja.

Pročitajte i: Držači pantalona i stila

Možete da birate između Y i X oblika na leđima. X forma tregera se ukršta na leđima, pa pruža jedinstvenu podršku, budući da predstavlja potporu za obe strane pantalona, ali i Y forma tregera takođe drži vaše pantalone podjednako dobro. Kod Y forme tregera budite sigurni da ste centralni kaiš postavili na sredinu pojasa.

Što se tiče načina kopčanja, postoje tregeri, koji se kopčaju uz pomoć dugmića (clip on) i metalnih kopči, kao i tregeri koji imaju lakši i brži način vezivanja.

Clip on kopčanje ima metalne zubiće i klipove, koji se pričvrćuju za pojas. Mogu da izgledaju kežual sa poslovnim odelima ili pank indi sa faremrkama i izbledelim majicama. Budite oprezni kada ih koristite na finijim odelima, jer kopča može da ošteti tkaninu.

Convertible fastening kombinuje dugmiće i klipsove, a ovaj način kopčanja je najpribližniji vezivanju pojasa u automobilu.

Pročitajte i  Modne zanimljivosti: Koja je prava svrha petog džepa ma farmerkama?

Pročitajte i: Moda: Kako da kombinujete aksesoare

PRAVA VELIČINA

Sve zavisi od vaše figure. Uski i tanki tregeri super izgledaju na vitkim muškarcima, pogotovo u kombinaciji sa kežual i garderobom za partijanje. Srednja širina je potpuno ok za većinu odela i sa širokim spektrom muških figura, dok široke, debele bretele tregera super stoje mišićavim, krupnim muškarcima.

KAKO NOSITI TREGERE

Potpuno ćete zaseniti sve prisutne ako nosite tregere bez sakoa, već samo sa košuljom. Podvijeni rukavi, konstrasti boja učiniće da zablistate. Ako želite da unesete duh Wall Street-a u vaš autfit, držite se tradicionalne srednje širine ili širokih tregera u kombinaciji sa plavom košuljom ili crnih tregera sa belom košuljim.

Pročitajte i: Muška moda za svaku građu

Kožni ili prugasti tregeri plus leptir mašna, elegantne pantalone i obična košulja je dobitna kombinacija za uredni, pametni izgled.

Fashion tregeri sa smelim obrascima i tankim bretelama će vam dati moderan i kul izgled. Uparite ih sa izbledelim, pocepanim farmerkama, patikama i fanki aksesoarima.

Pročitajte i: Greške u oblačenju

Formalniji događaji su nezamislivi bez jednobojnih svilenih tregera.   

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *