Leptir-mašne: Sve što niste znali o njima - Men`s Health

Leptir-mašne: Sve što niste znali o njima

VRSTE LEPTIR-MAŠNE

Postoje leptir-mašne koje morate u potpunosti sami da vežete, jer se sastoje samo od  trake od svile, pamuka ili bilo kog drugog materijala. Ovakvi tipovi mašni su pogodni za one koji žele da sami nameste leptir-mašnu kako im odgovara.

Pročitajte i: Kravata ili leptir-mašna?

Zatim, postoje leptir-mašne koja već imaju osnovni izgled, koji treba da prilagodite košulji uz pomoć trake. 

Za one nespretne idealna je već spremna i podesiva leptir-mašna, a postoji i clip-on leptir-mašna, koja je idealna za one koji žele da oslobode kragnu košulje. Ona se pričvršćuje na košulju tako što se klip stavlja na prvo dugme na košulji.

DIZAJN

Fashion leptir-mašne se dizajniraju u različitim nijansama i dizajnima uključujući pruge, tačkice, geometrijske i cvetne obrasce, kao I mnoge druge. Ovi dezenu predstavljeni kroz različite nijanse boja mogu da osveže klasičnu, jednobojnu košulju i kežual ili trendi autfit.

Klasične, jednoboje leptir-mašne su dizajnirane u jednoj osnovnoj boji i savršen su izbor u bilo kojoj situaciji, koja iziskuje formalniji izgled i odelo.

Pročitajte i: Ključni muški aksesoari

Leptir-mašne sa animacijama oslikavaju različita interesovanja ljudi od omiljenih klubova, muzike do hrane i životinja čineći vaš izgled zabavnim i inspirativnim.

Alternativni dizajni leptir-mašni podrazumevaju mnogobrojne stilove koji ne mogu da se podvedu ni pod jednu već navedenu kategoriju. Nesvakidašnje i inovativne leptir-mašne su idealne za muškarce, koji ne pripadaju masi i zna šta želi.

DIMENZIJE

Proporcije leptir-mašni se definišu prema njihovoj viisni. Uska leptir-mašna ima traku od 5 cm, srednja veličina je 6 cm, a velika leptir-mašna je već od 6, 5 cm.

IZBOR MATERIJALA

Svilene leptir-mašne su klasični i uvek moderni detalji koji pristaju svakom odelu. Od ovog materijala se uglavnom prave fashion leptir-mašne.

Pročitajte i  100 godina muške lepote u samo 60 sekundi (VIDEO)

Pročitajte i: Londonska moda: Glavni muški trendovi za zimu 2015!

Pamučne leptir-mašne su predstavljene mnoštvom dizajna, tema I printova. Od ovog materijala se najčešće prave leptir-mašne sa animacijama.

Somot leptir-mašne su uglavnom jednobojne varijante mašni koje su već oformljene i lako podesive, a koje će na sofisticiran način finiširati vaš izgled.

Leptir-mašne se mogu praviti i od drugih materijala pomešanih vlakana, vune i sintetike kao što su poliester i akril, koji su pristupačniji od svile, ali su takođe elegantni I atraktivni.

VRSTE KOPČANJA

Vezivanje trake čini deo najčešćih tipova unapred spremljenih leptir-mašni.

Pričvršćivanje pomoću kuke i kopče pomaže da napravite leptir-mašnu podešavanjem kuke na slobodnom kraju trake na kopču.

Pročitajte i: Kako odabrati savršen smoking

Merdevine su slične kao kuka i kopča, samo što umesto kopče postoje merdevine sa malim prorezima. Kuku stavljate u ordgovarajući prorez i na taj način podešavate najbolju veličinu.

Clip-on je najbrži način kopčanja, koji podrazumeva spajanje sa gornjim dugmetom na košulji. 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *