Pronađite izgubljene stvari uz pomoć ovog jednostavnog trika - Men`s Health

Pronađite izgubljene stvari uz pomoć ovog jednostavnog trika

Naučnici sa Univerziteta Surrey u Velikoj Britaniji smatraju da sklapanje očiju predstavlja najbolji način da prizovete zagubljena sećanja i da vam ova tehnika najverovatnije može biti od  pomoći da se setite gde ste zagubili ključeve stana ili neke druge predmete koje ne možete da pronađete. 

Psiholozi veruju da vid mozgu oduzima mnogo energije za procesuiranje podataka pa da se uklanjanjem vidnog polja vaš mozak može više fokusirati na druge stvari.

Pročitajte i: Zaboravni izbog pušenja

Oni su sproveli istraživanje na dobrovoljcima koje je pokazalo da su se oni, koji su se koristili tehniku zatvorenih očiju, ranije setili nekih stvari od onih koji su pokušali da pronađu zagubljena sećanja otvorenih očiju.

U toku istraživanja izabrani ispitanici su gledali kriminalistički film ili seriju, a potom su dve grupe, sa sklopljenim i otvorenim očima, odgovarale na pitanja. Prva grupa se sećala mnogo više detalja od druge grupe.

“Naše istraživanje je jasno pokazalo da sklapanje očiju i dobar odnos između dve strana pomaže svedocima da se prisete više detalja, slikovnih i zvučnih.”, izjavio je autor studije Robert Nash.

 Izvor: Metro-portal.hr

Pročitajte i  Osušena energija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *