Moć aksesoara: 4 upečatljiva šešira za predstojeću zimu - Men`s Health

Moć aksesoara: 4 upečatljiva šešira za predstojeću zimu

ZIMSKA FEDORA

Fedora, kapa iz 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, bila je idelana da sačuva glavu od nepredvidivog zimskog vremena. Prvobitno, fedora je napravljen od mekog filca i niskog, šiljastog vrha. Danas se fedore prave u raznim varijantama oboda, širine, materijala i vrste vrhova. Preporučujemo vam da se odlučite za fedoru u neutralnim, crnim i sivim tonovima, napravljenih od tkanine potput vune ili filca.

Pročitajte i: Šešir za svaki stil

Fedora odgovara muškarcima sa manjom glavom, a ako ste jedan od njih, imajte na umu da ukoliko se odlučite za fedoru sa širokim obodom, lice će vam izgledati još sitnije. Nasuprot tome, fedora sa širokim obodom, dobro je prilagođen muškarcima sa kvadratnim oblikom lica.

PLETENA BEANIE KAPA

Beanie je mala, okrugla i po meri pletena kapa.  Ova kežual, udobna kapa je danas jedna od najpopularnijih kapa na tržištu, zbog komfora i lakoće nošenja. Beanie kapa može da bude deo vašeg svakodnevnog autfita, a idealna je i ako vam kosa nije najčistija. Može lako da se ukombinuje sa ostalom garderobom, a ako želite da stavite poseban akcenat na vaš izgled, odlučite se za bogatu jesenju paletu boja za beanie kapu, poput trešnje crvene i tople, zagasite narandžaste, koje su savršene i da razbiju monotoniju u tamnim i sumornim danima.  

Pročitajte i: Stil: 7 stvari za koje mislite da su super, a nisu

Ne postoji oblik glave, kojem beanie kapa neće da pristaje, što svedoči o njenoj svestranosti. Budite kreativni i slobodno eksperimentišite sa bojama, dezenima i tkaninama beanie kapa. Ipak, pazite da se odlučite za usku i lepo pletenu, a ne za njenu preveliku varijantu.

 

PORKPIE  ŠEŠIR

Nastao u Britaniji početkom 20 veka, a pravu ekspanziju doživljava 20-ih godina 20. veka kada je glumac i zvezda nemog filma Baster Kiton nosio ove šešire u filmovima. Poslednjih godina, porkpie šeširi doživljavaju renesansu, a čini nam se da je na to dosta uticao alter ego Voltera Vajta, Hajzenberg, koji u seriji Breaking bad, nosi ovaj šešir.

Pročitajte i  Ovako će vam brijači trajati duže

Ovaj šešir se najbolje kombinuje sa oštrim krojevima i formalnijim varijantama. Ako ste skloni eksperimentisanju, preporučujemo vam porkpie šešir u zagasito narandžastoj boji i odelo u tamno zelenoj boji, a ukoliko ste ipak pripradnik konzervativnijeg stila, nosite tamno sivi ili crni porkpie šešir i plavo odelo.

Pročitajte i: Idealna brada za kockasti oblik lica

Porkpie šešir sa skraćenim obodom je idealan za muškarce sa manjim i kraćim licem, dok se muškarcima sa kvadratnim oblikom lica, ovi šeširi nikako ne preporučuju.

 

TRADICIONALNA FLAT KAPA

Flat kapa je takođe deo britanske kulture, a njeni koreni mogu da se prate unazad sve do 1300. godine, kada je zapažena u Engleskoj, Škotskoj i Italiji.

Najbolja osobina ove kapa jeste njena svestranost, koja omogućava onome ko je nosi da se integriše u pametne i savršeno stilizovane muškarce, bez mnogo muke oko kombinovanja kape sa garderobom.

Pročitajte i: Tri fenomenalna kaputa za zimu

Flat kapa pristaje muškarcima sa duguljastim i kvadratnim oblikom lica, dok muškarci koji imaju sitnije lice treba da budu oprezni sa ovakvim krojem.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *