Idealna frizura: 4 predloga za novogodišnje žurke - Men`s Health

Idealna frizura: 4 predloga za novogodišnje žurke

Bliže se praznici i nezaobilazno partijanje sa društvom. Predstavljamo vam četiri idealne frizure za ovogodišnju sezonu žurki.

ZALIZANA FRIZURA SA VISOKIM SJAJEM

Ova frizura je trenutno veoma popularna, a odaje sofistiziran i mudar izgled. Ona može da upotpuni odelo ili neku drugu formalnu garderobu.

Pročitajte i: Kada i kako koristiti penu za kosu

Da biste postigli efekat frizure sa sjajom, pre svega treba da upotrebite gel ili kremu za kosu ili je samo prosušite peškirom. Potom, koristite češalj da izdvojite pramenove i kosu u željenom pravcu i da kreirate frizuru o kojoj maštate. Morate da budete oprezni prilikom odabira kreme i gelova, jer je bitno da odgovaraju vašem tipu kose.

KOVRDŽAVA ILI TALASASTA KOSA

Postoji nekoliko načina da napravite ovakvu frizuru. Ukoliko imate pravu kosu, koristite penu za kosu kako biste napravili blage talase. Na mokru kosu nanesite penu, rukama oblikujući kovrdže gužvajući kosu. Ovaj proces ponavljajte nekoliko puta, uz korišćenje fena.

Pročitajte i: Trend dugokosih muškaraca

Ukoliko ste moderniji muškarac, kovrdže i talase možete da napravite pomoću figara. Uvijte pramen po pramen oko figara do korena kose, zadržite deset sekundi, pa pređite na sledeći pramen.

DRAMATIČNI KONTRAST

Ova frizura je sjajna za one, koji žele da postignu kotrast i dinamički efekat svojom frizurom. Obrijte jednu ili obe strane glave, a središnji deo kose pustite i tako napravite kontrast i dinamiku u stilizaciji frizure. 

Pročitajte i: 5 frizura koje će se nositi 2015. godine

KUIF FRIZURA

Ovaj stil je najbolji za sezonu predstojećih partijanja, jer ćete uvek biti primećeni i moderni. Kuif frizuru najbolje možemo da opišemo frizurom legendarnog Elvisa Prislija.

Pogledajte i: Veliki povratak Rokabili stila

Pročitajte i  Tom Hardi: Otkrijte tajnu ikone stila

Kako biste napravili ovu frizuru, biće vam potrebni fen i četka. Središnji deo kose fenirajte i sušite pramen po pramen, a na kraju nanesite lak za kosu, kako bi vam frizura bila postojana i izdržala do jutra. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *