Kako se pravilno nanosi parfem - Men`s Health

Kako se pravilno nanosi parfem

Bez obzira na to koliko parfem lepo miriše, ako se nanese previše, miris neće biti baš toliko prijatan. Najveći “strah” prilikom prskanja parfema je upravo taj da ćemo preterati, a divni miris postati zagušljiv.

Saznajte i: Kako odabrati pravi parfem

Ipak, Kristin Labi, jedna od osnivača “Pinrouza”, kompanije koja pomaže ljudima da pronašu odgovarajući miris u odnosu na muziku koju slušaju, kaže da je “najveća greška predati se ovom strahu”.

“Ako naprskate parfem na ručni zglob, uvek možete da ga isperete vodom ukoliko preterate. Ništa nije trajno. U svakom slučaju, kada kupujete parfem, trebalo bi da izbegavate one sa sladunjavim mirisima, kao i one koji imaju preterano jak miris”, savetuje Labi.

Pogledajte i: Saveti za negu kože

Mnogi tvrde da se trljanjem jednog o drugi ručni zglob oštećuju molekuli, što za posledicu ima izmenjen miris parfema. “Molekuli nisu toliko osetljivi i miris se neće promeniti ukoliko protrljate jedan o drugi ručni zglob”.

Labi preporučuje da parfem naprskate na kosu, kako bi se miris što duže osećao.

“Kosa veoma dobro ‘nosi’ miris parfema. Ljudi oko vas će osećati taj seksi miris, ali neće biti zapahnuti tako da ne mogu da udahnu normalno”, kaže Labi.

Ipak, ukoliko imate suvu kosu, ne želite da je dodatno oštetite time što ćete na nju naprskati parfem. Umesto toga, parfem naprskajte na četku, a zatim njome očešljajte kosu.

Izvor: Mondo

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *