Stil: Vodič za odabir idealnog šala - Men`s Health

Stil: Vodič za odabir idealnog šala

Mnogi muškarci imaju nedoumicu kako treba da nose šal, a neki čak misle da je nošenje šala feminizirano. Međutim, nošenje šala zaista nije teško i suprotno uvreženom mišljenju, šalovi predstavljaju aksesoar pravog muškarca i nikako nisu sinonim za feminizirane muškarce.

ZAŠTO BI TREBALO DA NOSITE ŠAL?

Šalovi su modni hit u muškim garderoberima proteklih 2000 godina, imajući na umu svoju zaštitnu funkciju. Osim što mogu da budu efektan modni detalj, ključna funkcija svakog šala je zaštita muškog vrata od hladnoće ili čak od zubatog sunca.

Šalovi takođe predstavljaju snažan element svako stila, pogotovo ukoliko želite da unesete svežinu u svoj autfit. Međutim, držite se pravila da kompletan izgled i šal ne treba da se takmiče jedan sa drugim oko izazivanja pažnje i da jedan od ova dva elementa stila treba da bude jednostavniji.

Pročitajte i: Šal u retro stilu

TIPOVI ŠALOVA

Postoje različiti šalovi, ali ne zaboravite da odaberete šal pravougaonog oblika i od prijatnog materijala, koji će da odgovara vašim potrebama.

VELIČINA

Dužina šala treba da bude od 15 do 35 cm, a dužina 127 do 228 cm. Dimenzije prosečnog šala su 25, 4 cm širine i 177 cm dužine.

Pročitajte i: 4 saveta za nošenje jesenjih aksesoara

MATERIJALI

Šalovi su uglavnom pravljeni od vune, kašmira, angore, pamuka, lana, svile, sintetičkih materijala ili kombinacijom ovih materijala. U odabiru zimskih šalova, nećete da pogrešite sa vunenim ili šalom od kašmira, jer je veoma bitno da vas odabrani šal zaštiti od hladnoće i da nema prvenstveno  estetsku funkciju.

Pročitajte i: 10 ključnih trendova za jesen i zimu

Pročitajte i  Prolećna nega muškarca: 9 saveta za bolji izgled!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *