Veliki povratak Rokabili stila - Men`s Health

Veliki povratak Rokabili stila

Ključni komad rokabili stila predstavlja prava jakna. Bilo da se odlučite sa kožnu bajkersku ili izbledelu teksas varijantu, ovaj odevni predmet predstavljaće elementarnu osnovu vašeg samouverenog, bezbrižnog stila, koji ćete nositi sa ponosom. Možete da odaberete jaknu sa detaljima poput džepova sa nitnama ili skrivenim pregradama, koje će vam biti estetski- praktični detalj. Prilikom odabira materijala jakne, pravi rokabili muškarac nikada neće želeti da njegova jakna izgleda previše nova, tako da su izbledeli modeli od naizgled starih tkanina pravo rešenje.

Nakon odabira rokabili jakne, poželjno je da investirate u retro rokabili košulju. Idealne za nošenje ispod kožne bajkerske jakne, košulje sa kariranim dizajnom su must have u rokabili modnoj industriji. Bilo da se odlučite za klasične plavo-bele košulje od čistog pamuka ili široke crveno-crne karirane košulje, vaš izbor kežual košulja će biti ne samo praktičan za slojevito oblačenje u hladnijim mesečima, već će pružiti  moderan izgled bez mnogo napora. Ukoliko ste malo hrabriji, razmislite o kupovini nekoliko bowling košulja i bez sumnje ćete doneće pravi rokabili duh iz 1950-ih godina.

Pročitajte i: 6 stilskih saveta za jesen/zimu

Jedan od najelementarnijih odevnih komada rokabili stila predstavljaju tamne ili crne teksas farmerice. Međutim, kroj farmerica nije toliko bitan. Važno je da se osećate prijatno i da vam pantalone budu udobne, a da li ćete nositi uske ili farmerice ravnog kroja, odlučite sami.

Ljubitelji rokabili mode jednoglasni su u mišljenju da pravi rokabili stil nije kompletan bez pravih čizama. Postoje tri opcije, koje mogu da vas učine rokabili muškarcem: martinke, creeper ili vojničke čizme. Ukoliko ste ljubitelj martinki, zapamtite da je crna boja osnovna, ali možete da eksperimentišete i sa crvenom i plavom nijansom i tako unesete svežinu u svoj izgled. Creeper cipele nisu za svakoga, jer su specifične, ali su zapravo snažan i moderan komad obuće koji pruža individualnost. Ukoliko vam creeper i martinke i nisu baš po volji, nećete pogrešiti sa dvobojnim vojničkim čizmama. Spektar boja ovih vojničkih čizama je širok, pa navalite.

Pročitajte i  15 odevnih komada koje odmah treba da izbacite iz ormara

Pročitajte i: 5 pari cipela za svakog muškarca

Nezaobilazni aspekti životnog stila pravog rokabili muškarca jesu specifična kuif pompadur frizura (kao što je nosio Elvis Prisli) i sklonost ka tetoviranju, koju izražavaju tetovažama duž cele ruke. Ove specifične frizure se veoma izdvajaju od svih ostalih frizura. Obrijana kosa sa strane, a zalizana i natapirana frizura na sredini glave, svakako će izazvati pažnju suprotnog pola, a nije previše teška za održavanje.

Prstenje, lanci koji vire iz džepa farmerica, tregeri, štreberske naočare, putničke naočare za sunce predstavljaju neke od osnovnih aksesoara pripadnika ovog stila.

Pročitajte i: 4 saveta za nošenje jesenjih aksesoara

Rokabili stil nije previše komplikovan, budući da osim ovih ključnih akseora zahteva stav i sampouzdanje. Ne morate da budete pokriveni tetovažama ili da imate glatku, kuif frizuru da biste bili ljubitelj rokabili stila, niti da uključite osnovne karakteristike mode u vaš izgled. Kao i kod većine stilova, samopouzdanje je ključ postizanja željenog izgleda. Nakon samouzdanja, sve dolazi prirodno.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *