Mali trikovi velikih majstora: Ubrzajte rast brade! - Men`s Health

Mali trikovi velikih majstora: Ubrzajte rast brade!

Na rast i gustoću dlaka na licu utiču prvenstevno genetske predispozicije. Što se tiče genetike, tu nećete moći učiniti ništa, ali zato možete poraditi na drugim bitnim elementima koji će podstaći rast brade.

Evo šta žene misle o maljavosti kod muškaraca

ZDRAVLjE

Brinite o svom zdravlju. Dovoljan ili pojačan unos bitnih vitamina i minerala pozitivno će uticati na rast brade i zdravlje vlasi. Potrudite se da se hranite zdravo i raznovrsno jer ćete tako uneti dovoljno hranjivih materija.

Neka vam se prehrana bazira na unosu namirnica koje su bogate vitaminima A, B3, B5, B6 i B12, C, E. Svakodnevno uzimajte biotin kao dodatak prehrani. Konzumirajte puno proteina i namirnica bogatih Omega-3 masnim kiselinama.

Saznajte i: Zašto svaki muškarac treba da ima bradu? (VIDEO)

SPAVANjE

Pobrinite se da svake noći imate dovoljno sna. Telu je san potreban da bi se osvežilo i regenerisalo.

Ukoliko ne spavate dovoljno, to će uticati i na rast dlaka, te je moguće da će njihova struktura biti slabija. Za normalno funkcionisanje organizma prosečan muškarac bi trebalo da spava između sedam i devet sati dnevno.

STRES

Rast dlaka može usporiti i stres. Naučite kako se nositi sa stresnim situacijama i pokušavajte da ih izbegnete. Poradite na tehnikama pravilnog disanja, meditaciji, vežbajte jogu ili jednostavno prošetajte u prirodi.

Znate li Zašto vam je boja brade drugačije boje od kose?

HIGIJENA LICA

Potrudite se da vam lice uvek bude čisto, što ćete postići svakodnevnim redovitim čišćenjem lica.

Ujutro nakon umivanja i uveče pre spavanja, lice očistite sredstvom za čišćenje lica i nanesite hidratantnu kremu. Ovaj postupak će smanjiti urastanje dlaka.

Jednom nedeljnopočastite svoje lice pilingom kože lica. Njime ćete odstraniti mrtve ćelije i očistiti folikule. Dlake će tako rasti brže i biće gušće.

Pročitajte i  Istraživanje: 1.000 žena otkrilo 3 najprivlačnija dela na muškom telu

Pročitajte i: Najbolji stilovi brade i kako ih održavati

I NAJVAŽNIJE…

Budite strpljivi i uskoro ćete imati lepu i gustu bradu!

Izvor: Savjetnica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *