Zbog ovih stvari izgledate starije - Men`s Health

Zbog ovih stvari izgledate starije

SUVA KOŽA PRE ODLASKA NA SPAVANjE

Kada se okonča dan, vreme je da pripremite kožu za noć.

Kako biste uklonili mrtve ćelije kože, nečistoću i bakterije, obavezno se umijte pre polaska u krevet. Međutim, to može dovesti i do isušivanja kože, zbog čega ne treba da štedite pri kupovini kvalitetne noćne kreme.

ODRŽAVATE LI BRADU?

Muškarci koji ne brinu previše o bradi ne brinu dovoljno ni o svojoj koži. Ukoliko imate bradu, nikad ne zaboravljajte da je njena nega važna koliko i nega kose.

Postoji čitav asortiman preparata koji će joj dati zdrav i prirodan izgled, pa ne dozvolite sebi da je zapostavite.

GUBITAK KOSE NADOMEŠĆUJETE NjENIM PUŠTANJEM

Jednom rečju – neprostivo. Ukoliko vam se kosa proredila u određenim delovima, a vi to pokušavate prikrijete tako što je puštate, upravo ćete tako istaći ćelavljenje. Zato radije birajte kratku i urednu frizuru.

MH savet: Frizeri preporučuju sprej od morske soli, koji vlasima pruža volumen.

Pročitajte: Borba protiv ćelavosti u 8 lakih koraka

DEZODORANS KOME JE ISTEKAO ROK

U muškoj prirodi je potreba da kopaju po tavanima i podrumima i pronalaze nove-stare stvari. Takav je slučaj i s preparatima za negu.

Stari antiperspiranti mogu iritirati kožu, što pogovo važi za poizvode koji sadrže aluminijum. Možete li da zamislite šta hemikalije kojima je istekao rok rade vašoj koži?

IDETE KOD FRIZERA BEZ IDEJE

Ponekad puko prepuštanje frizeru nije dobra stvar, koliko god mu verovali. Ne dozvolite mu da vas iznenadi, jer rezultat može biti takav da dodate svom licu nekoliko godina, a kosa ne raste dovoljno brzo da popravi ne naročito prijatan prvi utisak…

KREME ZA SAMOPOTAMNjIVANjE

Mnogi ne shvataju ozbiljno ono što piše na omotima ovih proizvoda – da se preporučuje nanošenje laganog sloja kreme na najizloženije delove tela, pa preteraju i izgledaju kao bronzana statua. Isprana, stara bronzana statua.

Ukoliko ste odlučni da upotrebljavate kremu za samopotamnjivanje umesto da sunčate prirodno ili u solarijumu, obavezno se odlučite za neki kvalitetniji proizvod i pažljivo čitajte instrukcije.

Pročitajte i  9 pitanja za svakog muškarca sa stilom

Pogledajte: 6 načina da vaš preplanuli ten duže traje

NE PERETE KOSU SVAKI DAN

Mišljenje da pranjem kose uklanjamo sva ulja koja su joj potrebna je potpuno pogrešno. Savremeni proizvodi rešili su ovaj problem, pa je poželjno da svakog dana izmasirate kožu glave i uvek izgledate sveže i uredno.

ZAPUŠTENA STOPALA

Ovom delu tela posvećujete najmanje pažnje? Ne brinite, niste jedini. Zapravo je malo muškaraca koji se uopšte opterećuju izgledom i stanjem kože stopala. Naravno, ovo je velika greška jer u letnje vreme, kada su vam stopala česta izložena pogledima, možete ostaviti loš utisak.

Mali savet: potrudite se da vam stopala budu potpuno suva pre nego što obujete čarape.

NEMATE ŠEŠIR?

Ovo je savršena zaštita od nepovoljnog dejstva sunčevih zraka u letnjim danima, a danas se mogu naći modeli koji se uklapaju u svaki stil, tako da “To baš i nije u mom fazonu” nije dobar izgovor.

Ukoliko ste posebno odvažni, najzanimljiviji u ponudi je čuveni rendžerski šešir kakav je nosio Farel. Ako je za vas ovo previše hrabar odabir, uvek možete odabrati staru, dobru fedoru.

Moć aksesoara: 4 upečatljiva šešira za predstojeću zimu

KADA STE POSLEDNjI PUT KUPILI BRIJAČ?

Primetili ste svrab i crvenilo posle brijanja? Razlog za to mogao bi biti tup brijač, pa ga redovno menjajte kako biste zadržali mladolik izgled i pravilno tretirali kožu. Naravno, pažljivo birajte i losione koje ćete naneti nakon brijanja jer prejaki mogu izazvati više štete nego što koristiti.

Imajhte na umu i da oštre brijače treba koristiti s manjim pritiskom.

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *