Da li cipele mogu da se očiste sa maslinovim uljem? - Men`s Health

Da li cipele mogu da se očiste sa maslinovim uljem?

Malo koja stvar može da vas iznervira kao kada ste u žurbi i morate da očistite svoje cipele, otvorite ormar uzmete sredstvo za čišćenje i shvatite da nemate dovoljno za obe cipele… Vreme je za brzo čišćenje!

Ali šta ako nemate nikakvo sredstvo za čišćenje kože? Maslinovo ulje se koristi od jela, preko preparata za kosu, do sredstva za poliranje nameštaja, tako da je sasvim logično da ga upotrebite na vašim kožnim cipelama, zar ne? Paaaa, ne. A evo i zašto.

Pročitajte i: Šta njena obuća govori o njoj

“Ulje može da napravi fleku na vašim braon ili cipelama sa tamnijom nijansom, pa čak i da im promeni boju”, kaže Kevin Tuoju, osnivač firme A Shine & Co, koja je stacionirana u Njujorku i San Francisku. “Jedino kada možete da koristite maslinovo ulje je ukoliko imate crne cipele”. Dakle, samo ako je u pitanju velika frka i ukoliko imate crne cipele onda slobodno iskoristite maslinovo ulje, ukoliko ga imate.  Ostala uobičajena “rešenja” koji ljudi često koriste, a ne bi trebalo su: kora od banane, vazelin, i sredstvo za poliranje nameštaja. Ove stvari mogu samo da vam upropaste cipele.

Pročitajte i  Farmerke idu uz sve: Odevne kombinacije koje su uvek aktuelne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *