Sredite novčanik - Men`s Health

Sredite novčanik

SE KUPUSA
Veliki novčanici koji se presavijaju ohrabruju nered. Tanki novčanici sprečavaju prepunjenost. Izaberite klasični kožni novčanik veličine 10×10 cm. Razmišljajte o tome kao o životnoj investiciji u nešto što koristite svakodnevno. Nemate para za to? Kupite futrolu za kartice sa prikačenim klipom za držanje novca.

SPAKUJTE SAMO ONO ŠTO VAM TREBA
Napunite novčanik samo sa oviom ključnim stvarima: vozačka dozvola, kreditna kartica i onoliko keša koliko vam ne bi smetalo ni da izgubite. Ograničite kreditne i platne kartice na dve – jednu za svakodnevnu upotrebu i drugu kao rezervu. Od sve te plastike, vaš novčanik se može naduti, kao i vaš minus u banci.

NAVIKNITE SE NA ONLINE PLAĆANJE
Neka vaš novčanik bude zadužen samo za osnovne metode plaćanja. Osvestite se, živimo u 21. veku i online banking sistem bi trebalo da bude deo vaše svakodnevice. Dakle, nema mena potrebe da stojite u redu u pošti sa hrpom para potrebnom za plaćanje računa – uradite to preko interneta, a sa sobom nosite keš koji vam je potreban za kafu i ručak.

Bonus
POVRATITE IZGUBLJENI NOVČANIK
Nosite fotografiju bebe u svom novčaniku. Nije važno čija je. Čak 88 procenata novčanika koji su imali ovakvu sliku je vraćeno je vlasniku, kada su izgubljeni, sudeći prema neformalnoj studiji koju je napravio prof. dr Ričard Vajzmen sa Univerziteta Hertfodšir u Engleskoj.
Izvor: Grant Haris, vlasnik i glavni konsultant za stil u Image Granted, u Vašingtonu; Kejt S. Braun, sertifikovani profesionalni organizator i član borda Nacionalne Asocijacije Profesionalnih Organizatora

Pročitajte i  5 koraka do kupovine savršenog odela
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *