6 saveta za bujniju kosu - Men`s Health

6 saveta za bujniju kosu

ODGOVARAJUĆI ŠAMPON
Odaberite šampon i regenerator, koji će vam pomoći da povećate volumen vaše kose. Umesto da samo istisnete neumerenu količinu šampona, obratite pažnju na to koliko šampona koristite, budući da vam je samo mala količina potrebna. Ukoliko želite da šampon i balzam za kosu budu delotvorni, nemojte kosu prezasititi ovim proizvodima.

FEN ZA KOSU
Umesto da kosu prosušite peškirom kada izađete iz kade, probajte da je prosušite fenom za kosu, što će svakako doprineti većem volumenu vaše kose.

Pročitajte i: Koliko često bi trebalo da perete kosu?

IZBEGAVAJTE ŠEŠIRE
Ukoliko ste jedan od muškaraca, koji voli da nosi šešire, kape ili kačkete, budite svesni da time ne doprinosite bujnosti vaše kose.  Uske kape zaustavljaju cirkulaciju i oštećuju folikule kose.

„Zdrava koža temena je veoma bitna ukoliko želite da imate zdravu kosu.“, dermatolog dr Lefkovic.“Bez zdravog temena, kosa ne može da raste normalno.“, dodaje Lefkovic

IGRAJTE SA TEKSTUROM VAŠE KOSE
Verovali ili ne, bez obzira kakav je oblik vaše kose, vaši prsti su najbolji alat prilikom stilizacije kose. Ako imate kovrdžavu i talasastu kosu, prstima rastavite svoje lokne. Nasuprot tome, ravnu kosu možete blago natapirati u korenu, kako biste dobili efekat bujnije kose.

KORISTITE PRAVE PROIZVODE
„Većina muškaraca koristi kremu kako bi stilizovalo teksturu svoje kose, ali kreme često čine kosu masnijom i spoljštenom.“, kaže stilista Bruk.

„Kada se vaša kosa proređuje, želite da se fokusirate i koristite proizvode koji će određenim tanjim delovima vaše kose, pomoći da izgledaju punije i gušće, a to svakako nećete postići koristeći kreme i gelove za kosu.“, dodaje Bruk.

Zato budite pažljivi priliom odabira preparata za kosu.  

Pročitajte i  Kako pravilno nositi zavrnute rukave?

Pročitajte i: Da li vam je potreban regenerator za kosu?

PUDER ZA KOSUZ
Iako ne treba da bude vaš svakodnevni izbor, ovo je sjajna opcija za određene, velike i važne događaje. Završite stilizaciju vaše kose prskanjem kosu puderom, koji će vam povećati volumen kose. Puder utrljajte u koren i pokrijte teme glave. Ovo je sjajan način da se izjednače i pokriju eventualne ćelava mesta u vapoj kosi.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *