Zašto bi trebalo da kupite sebi nešto još danas? - Men`s Health

Zašto bi trebalo da kupite sebi nešto još danas?

Čuli ste već jednom, vreme je da čujete opet – novcem ne možete da kupite sreću. Ali nova istraživanja sa univerziteta iz San Franciska otkrila su da kupovina određenih stvari može da poveća blagostanje u vašem organizmu baš kao i životna iskustva. Ključ : tražite stvari kao što su video igre, sportska oprema , ili knjiga.

“Imamo suštinsku potrebu za osećaj gospodarenja nad onim što radimo i učimo “, kaže autor studije Rajan Hovell , dr ” Trošiti novac na proizvode koje od vas prave takmičara, takođe će vas učiniti srećnijim.”

Pročitajte i: Mršava kupovina

Međutim, naučnici su otkrili da životna iskustva bolje ispune potrebe za jakim društvenim vezama . Tako da najbolji način da potrošite svoj novac je da kupite  nešto što će vam doneti nova iskustva, kaže Hauel . Na primer , možete da kupite novu opremu za planinarenje koja će vam omogućiti da se upustite u neku novu avanturu.

Da ne biste istrošili svoju celu platu samo jednim odlaskom u tržni centar, Hovell preporučuje da postavite sebi tri pitanja pre kupovine. Da li kupujete stvari za svoj užitak, a ne da impresionirate nekog drugog? Hoće li vam to pomoći da doživite nova iskustva, ili će vam pomoći da postanete bolji u nečemu ? I da li će to vas to približiti prijateljima ili porodici? Ako odgovorite “da” na svako od ovih pitanja , izvucite svoj novčanik i sreću vam može doneti samo zamah kreditne kartice.

Pročitajte i  NYFW: Glavni trendovi u muškoj modi sledeće sezone
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *