Tajne bajkerskog stila i kako da ne omanete - Men`s Health

Tajne bajkerskog stila i kako da ne omanete

Tajne bajkerskog stila i kako da ne omanete

Pored toga što je atrak­tivno prevozno sredstvo, motor je oduvek bio simbol slobode i bunta, a muškarci koji ga voze, važili su i važe za odvažne i odlučne. Pride, kada je Marlon Brando dao gas u filmu The Wild One, dvotočkaš je postao neizostavan deo originalnog muškog stila, čiji se predstavnik naziva – faca!

Motor ima tu moć da doprinosi zavod­­ničkom izgledu. Međutim, ako želite da pođete tim putem, znajte da se krećete veoma rizičnom teritorijom – osim ako niste vlasnik kastomizovanog čopera, naravno. Ukoliko pogodite adekvatan stil, delovaćete nesputano i samouvereno, recimo, kao Piter Fonda u čuvenom filmu Easy Rider.

S druge strane, ako omanete u izboru, kako motora tako i garderobe uz njega, izgledaćete kao paćenik koji punim gasom juri u provaliju zvanu kriza srednjih godina.

JEDNOSTAVNO

Kada kupujete kožnu jaknu, držite se slim kroja, bez obzira na to da li je reč o bajkerki ili bomberki. Neka bude jedno­stavna – crna je znatno sigurnija varijanta od braon – i budite obazrivi s Ivel Nivel fazonima – metalnim detaljima, poput zipova, nitni, kopči…

MATERIJAL

Kožna jakna je investicija. Bilo da ste spremni da „puknete” dosta love bilo da krećete u potragu za vintidž modelom, važno je da kupite kožu, nikako lažnjak. Ostatak odeće prilago­dite kožnoj jakni, neka to budu klasične stvari: džins, pamučna majica ili duks, čizme.

SVEDENO

Motor treba da bude inspiracija za vaš stil. Niste na pravom putu ako izgledate kao da ste njime opsednuti. Biće sasvim dovoljno da svom autfitu dodate jednu bajkersku stvar. Manje je u ovom slučaju definitivno više – osim ako niste glumac iz TV serije Sons of Anarchy.

Pročitajte i  10 besplatnih načina da poboljšate svoj stil

FOTO: Kristofer Moris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *