Izgradite prepoznatljiv stil: Saveti za sva sva vremena - Men`s Health

Izgradite prepoznatljiv stil: Saveti za sva sva vremena

Izgradite prepoznatljiv stil: Saveti za sva sva vremena

Ukoliko želimo da izgradimo prepoznatljiv stil, jasno je da je neophodno da uložimo novac u kvalitetnije komade odeće.

Kako ne biste napravili zbrku u svom ormanu, pokušajte s basic komadima i tek ponekim aktuelnim trendom. Trendovi dolaze i prolaze i ako previše novca date za nešto što već sledeće sezone nećete moći da obučete, niste uradili ništa bitno za svoj stil.

Pogledajte: Oni krše sva modna pravila, a izgledaju fenomenalno!

SECOND HAND? ZAŠTO DA NE?

Ova vrsta prodavnica je odlično mesto da započnete formiranja svog novog stila bez prevelikog ulaganja. Doduše, nije lako biti dobar stilista u radnjama koje imaju tako širok dijapazon. Zato je, ponovo, najbolja opcija potraga za jednostavnom i klasičnom odećom.

Imajte na umu da se ne mora svaka poseta prodavnicama polovne odeće završiti kupovinom, već je dovoljno da razgledate. Čak i ako odlučite da nikad ništa ne kupite u ovakvoj prodavnici, steći ćete opštu sliku o tome koji stilovi nikad ne umiru.

SAZNAJTE VIŠE O ODEĆI

Postoje prilično zanimljive priče vezane za većinu odevnih komada. Većina detalja na odeći je tu iz nekog razloga.

Na primer, džep na grudima na košulji nije tu samo dekorativno. On je osmišljen u doba američkog građanskog rata, kada se koristilo ručno punjeno oružje, pa je zbog malo vremena za punjenje baruta džep postavljen visoko na grudima.

Zanimljiva je priča i o plavoj boji džinsa, koja je nastala zbog toga što je indigo boja bila jeftinija od izbeljivača krajem 19. veka.

Saznajte: Čemu služi džepić na farmericama?

PRONAĐITE “MENTORA”

Ako imate prijatelja koji se dobro oblači i spreman je da vam da nekoliko saveta, iskoristite sve njegove smernice umesto da njegove komentare doživljavate kao kritike. Veliki plus u današnje vreme je i uticaj interneta, gde zaista možete unaprediti svoj stil. Pratite trendove poznatih i probajte da ih uklopite u svoj stil.

Pročitajte i  5 suptilnih načina da unesete boju u zimski stajling

POSETITE I NAJSKUPLJE PRODAVNICE

Na trenutak zaboravite na svoj budžet – posetite najskuplju radnju u gradu, imali novca da u njoj kupujete ili ne.

Nakon razgledanja u prodavnicama u kojima se prodaju komadi koji su tek sišli s pista, znaćete kako izgleda pravi kvalitet. Kao što i mladi umetnici odlaze u muzeje da bi videli dela velikh majstora, tako i vi razgledajte odeću koju nose muškarci s više stila i više finansijskih sredstava.

Nosite upečatljive printove umereno i sa stilom

MODNA INTERAKCIJA

Mislite li da devojke satima ćaskaju o odeći s drugaricama jer nemaju druge teme? Ne, one na taj način razmenjuju mišljenja i stiču predstavu o tome šta je aktuelno. Opšte je poznato da ponavljanje i praksa poboljšavaju veštine kod ljudi. Tako je i sa šopingom – što više vremena provodite razgledajući odeću, to ćete biti bolji u izboru najboljih komada.

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *