Brada prema obliku lica - Men`s Health

Brada prema obliku lica

 

A evo nekoliko osnovnih pravila pri izboru brade koja će odgovarati vašem licu.

KVADRATNI OBLIK LICA
Cilj je da licu date okrugao izgled. To ćete postići tako što ćete pustiti da vam spoljni delovi brade rastu bez potkraćivanja, dakle, brada na obrazima, a delove oko usana i nosa potkraćujte.

DUGULJASTO PRAVOUGAONO LICE
Rešenje za vas je čuvena brada od tri dana. Poenta je lice vizuelno skratiti i dati mu privid ovalnog izgleda.

OKRUGLO LICE
Za vas su najbolje stilizovane bradice koje će vašem licu dati preko potreban „ćoškast“ izgled. Nemojte puštati zaliske niti dugačku spoljnu bradu. Najbolje bi bilo da prvo brijanje prepustite nekom ko je strčan i ko će odrediti oštre crte koje ćete naknadno samo održavati. Takođe, veoma važno je da ostatak vaše kože bude glatko izbrijan zbog čega ćete morati da nabavite i neki dobar brijač.

TROUGLASTO LICE
Kako su najčešće u pitanju muškarci sa izraženom špicastom bradom, najbolji izbor za njih jeste razabarušena, naizgled neuredna brada. Važno je održavati bradu uz ivicu vilične kosti i zaliske, a dlačice sa obraza redovno uklanjati.

KRUŠKOLIKO LICE
Brada koja bi išla uz ovo lice zahteva malo strpljenja. Idealna dužina raste nakon nekoliko nedelja do mesec dana. Zalisci igraju ključnu ulogu i trebali bi smekšati lice. To se postiže time što su dugački i deblji od ostatka brade, ali ne toliko da bodu oči. Brada bi trebala biti mešavina hrapave i neuredne.

Otkrijte zašto bi trebalo da nosite bradu i leti!

Pročitajte i  Odelo krojeno po meri obećava veći ulov
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *