Uparite kravatu uz boju kose - Men`s Health

Uparite kravatu uz boju kose

 

CRNOKOSI MUŠKARCI

Dobro vam stoje crna, siva i boja ugljena. Kontrast između boje kose i tena čini da vam odlično pristaju bela košulja, crno odelo i jarkocrvena kravata.

Najbolje kravate sa manjim kontrastom: Uz bele dijagonalne pruge na pink podlozi kombinujte belu, sivu i crnu košulju. Srebrne i bele dijagonalne pruge na oker žutoj podlozi idu uz klasičnu belu košulju i svetlosivo odelo. Preporučuje se i srebrno-siva kravata sa kašmirskim uzorkom (kao male amebe), koji asocira na konzervativni britanski izgled.

Najbolje kravate sa većim kontrastom: Široke crno-bele pruge idu uz belu, sivu i crnu košulju, kao i uz sivo i odelo boje ugljena. Kravata boje višnje, sa diskretnim prugicama u istoj boji, savršeno ide uz odelo u mornarskoplavoj boji, ali i uz tamnoplavo. Prugice ujednačene širine (dve nijanse narandžaste u kombinaciji sa belom, mornarskoplavom i svetloplavom) slažu se uz sva klasična odela, i uz neboplavu košulju.

SMEĐOKOSI

Crvena kravata je odličan izbor, a dobro vam stoje i u boji lavande, ljubičastoj, svetlozelenoj i svim nijansama plave. Kada je lepo vreme nosite jarkocrvenu sa dijagonalnim tanikim prugama – odlična je za sve poslovne prilike i uklapa se uz klasičnu belu košulju i sivo, plavo i odelo boje uglja. Za poluformalne ili formalne prilike stavite kravatu boje patlidžana. Ona se kada je hladnije vreme slaže uz belu košulju i tamno vuneno odelo. Ako je uparite sa crnom košuljom, bićete dovoljno prefinjeni za odlazak na koktel. Tokom sunčanih dana izgledaćete elegantno i sveže ako je odenete uz košulju boje lavande i svetlosivo odelo. Ako ne volite boju lavande, savršen izbor će biti kravata na čijoj se beloj podlozi nalaze dve nijanse jarkozelenih pruga, a pun pogodak će biti ako je uparite uz sivo ili mornarskoplavo odelo. Smeđokosim muškarcima se preporučuje kravata na čijoj se crnoj podlozi nalaze male bele tufne oivičene sivom bojom. Uparite je sa sivim odelom, a za formalniji skup sa crnim odelom i belom košuljom.

PLAVOKOSI

Većina plavušana ima i svetao ten, pa taj mali kontrast između boja kose i kože treba ispratiti i malim kontrastom boja odela, košulje i kravate. Crno odelo, bela košulja i jarkocrvena kravata su vam „zabranjeni“, jer će učiniti da izgledate još bleđe. Najbolje boje za kravatu su svetloplava, roze, pink i narandžasta tokom lepih dana, a tokom tmurnih nosite tamnije nijanse crvene (burgundac, višnja, kesten), kao i mornarskoplavu i tamnije nijanse narandžaste. Tri najbolja izbora za toplije vreme su: bebiplava kravata sa diskretnim prugama (ide uz belu košulju i svetlosivo ili mornarskoplavo odelo), jarko narandžasta sa diskretnim reljefnim radom, koji podseća na zmijski dezen (uklopa se uz belu, sivu i plavu košulju), kao i svetložuta sa kašmir dezenom (najbolje ide uz belu košulju i mornarskoplavo odelo, ali i uz košulje sa diskretnim prugama).

Pročitajte i  Prugaste košulje za besprekoran jesenji izgled

Za plavokose preporučuje se kravata boje burgundca sa malim belim tufnama (lako se uklapa uz odeću, ali najbolji izbor je košulja na veće bele i plave kvadratiće i mornarskoplavo odelo), mornarskoplava sa svetloplavim dijagonalama (za sve događaje), i ona boje ćilibara na kojoj su mornarske plavo-bele prugice (ide uz klasičnu belu, bež i plavu košulju i razne kragne).

RIĐOKOSI

Kako je kod vas kontrast između boje kose i kože mali, birajte tamnosivo ili mornarskoplavo odelo, a ako ipak volite crno, uz njega nikada nemojte da nosite belu košulju. Kravate treba da budu u boji višnje, burgundca ili nijansi narandžaste. Birajte boju koja se slaže sa ostalim bojama na licu (kose i očiju), a izbegavajte one uz koje ćete izgledati bolesno i bledo (kivi zelenu, svetloplavu, svetložutu). Tri najbolje kravate za vas su: pink (ide uz crnu košulju i crno odelo, a za nešto formalniji izgled uz tamnosivo odelo i belu košulju), ona koja ima svetlosrebrnkaste pruge na tamnonarandžastoj podlozi (ide uz svako sivo ili mornarskoplavo odelo), i kravata na kojoj je kombinacija dijagonalnih crvenih i pruga boje burgundca (idu uz odelo ili sako u bilo kojoj boji, a najbolje uz sivo odelo i belu košulju). Stručanjaci preporučuju kravatu na kojoj sitne bele pruge omeđuju one šire, u oker i boji burgundca, što ovom detalju i kompletnom izgledu daje kraljevsku notu. Možete da nosite i kravatu na kojoj je kombinacija neboplavih pruga na tamnoplavoj podlozi, a kombinuje se sa plavom košuljom i mornarskoplavim odelom.

Kada ste već odabrali kravatu, evo i 10 pravila stila u vezi sa muškim odelima!

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *