Greške u oblačenju - Men`s Health

Greške u oblačenju

Muškarci često znaju da bez mnogo razmišljanja obuku ono što im prvo padne šaka, naravno, ako im je dovoljno udobno. Lako previđaju detalje, a upravo ti detalji su najvažniji za dobar stil. Upravo zbog toga često prave velike modne greške. Najlegendarniji među njima su bele čarape na elegantne cipele, ali to sasvim sigurno nije jedini modni prekršaj u muškom svetu. Preduga ili prekratka kravata ili podvrnute pantalone teško da se mogu nazvati dobrim stilom.

FLEKE I MRLJE 
Uflekana odeća možda neće drastično uticati na rezultat poslovnog sastanka, ali na ljubavnom sastanku retko koja devojka neće primetiti masnu mrlju. Ako svoj doručak, ručak ili večeru ponesete na košulji ili kravati, pokušajte bar to da zakamuflirate. Ukoliko vam sakrivanje mrlja nikako ne uspeva, jednostavno promenite košulju!

VELIČINA JE IPAK VAŽNA

Potrudite se da odeća koju nosite bude prave veličine. Preuske pantalone koje su na ivici pucanja, preduboke ili prekratke pantalone koje govore da ste ih prerasli još kao dečak, teško da će ostaviti pozitivan utisak. Pantalone ili farmerke ne bi smele da idu više od pupka i niže od pubične kosti, a idealno je ako su taman iznad kukova.

ČARAPE
Bele čarape koje izviruju ispod odela najgori su modni zločin. Njih je i inače vrlo teško zamisliti kao dobar stil, a dozvoljene su jedino i isključivo za sport. Ne zaboravite da čarape moraju da prate boju košulje ili odela. Uz odelo idu tanje, fino obrađene jednobojne čarape, dok uz farmerke možete nositi i opuštenije čarape.

CIPELE 
Svaki muškarac, posebno onaj čiji posao zahteva da nosi odelo, morao bi da pripazi da njegove cipele budu čiste i da ne budu pocepane. Cipele koje izgledaju kao da su preživele s vama brojne izlaske, izlete i radove na terenu teško da će ostaviti utisak uspešnog muškarca koji zna šta hoće od života. Zato, posebno na prvom sastanku, ako želite da ostavite dobar utisak obavezno kritički pogledajte i analizirajte svoje cipele i, ako treba, kupite nove ili ih barem dobro izglancajte.

Pročitajte i  Kako da se obučete za posao u vrelim letnjim danima?

BOJE I DEZENI
Posebno u poslovnom svetu važi zlatno pravilo: manje je više. Ako niste sigurni u svoju moć kombinovanja boja, materijala i dezena, odlučite se za neku proverenu kombinaciju jednobojnih komada. Kad je u pitanju poslovno odevanje, poželjno je nositi tamna jednobojna odela, a siva je idealan izbor. Za formalnu poslovnu kombinaciju košulja bi trebalo da bude bela ili svetloplava, sa ne previše upadljivom kravatom. Mali savet: likove iz crtaća ili slične varijante zauvek zaboravite.
Kad je reč o dnevnoj sportskoj varijanti, farmerke su dobar izbor, jer osim što izgledaju opušteno, lako ih je kombinovati sa košuljama, majicama i džemperima.

MODNI DODACI 
Glavni modni dodatak za većinu muškaraca je kaiš. U osnovi, postoje dve vrste muških kaiševa: za odela i za ležerne kombinacije i slobodno vreme. Kaiševi koji se nose na odela ne smeju da budu preširoki ni preteški. Velike debele metalne kopče, posebno one s uzorkom zmija, zmajeva i sličnog, izgledaće kao totalni promašaj. Kaiš uvek mora da bude usklađen s bojom i stilom cipela.

I još jedan savet: ako vam ni ovih nekoliko saveta nije bilo dovoljno da shvatite u čemu je problem, zamolite najbližu žensku osobu da vam pomogne oko izbora garderobe i napokon vam otvori oči.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *