4 saveta za sređivanje brade - Men`s Health

4 saveta za sređivanje brade

Brada otrkiva mnogo o vašem zdravlju

SKRATITE BRADU MAKAZAMA

„Proleće je idealno vreme da ukrotite svoju bradu i učinite je čvršćom“ – savetuje Met Rejn, koji veruje da svako može da održava svoju bradu, samo uz pomoć makaza. Prvo očešljajte bradu, a zatim je polako skratite, ali se oduprite nagonu za prevelikim skraćivanjem. „Gospoda krene da skraćuje bradu brzo i skrati je previše“ – upozorava Met.

IZOŠTRITE SVOJA ČULA

Postoji dobar razlog zašto stručnjaci isključuju svoja čula u zavisnosti od godišnjeg doba. Mnogi bogati, teški mirisi vremenom slabe kada je reč o čulu mirisa. Sa druge strane, slabije mirise vremenom prestajemo da osećamo, jer se prosto naviknemo na jedan miris. Kako u proleće kupujete novu garderobu, isto tako odaberite i novi parfem, kao i kolonjsku vodu koju koristite nakon brijanja. Poznati berberin preporučuje oštriji miris limuna i vetivera.

NEGA ISPOD BRADE

„Ne zaboravite na svoju kožu“ – upozorava Rejn. Hladne zime mogu isušiti kožu toliko da joj posle treba konstantna nega, koja može potrajati i nedeljama nakon što dođe proleće. Osim svakodnevnog umivanja, koristite i preparat koji omekšava kožu ispod i oko brade. Ukoliko vam brada raste i na obrazima, pažljivo uklonite dlačice trimerom; to će vam otvoriti lice.

AKO ŽELITE DA ODRŽAVATE DUGAČKU BRADU

Ako preferirate gustu, dugu bradu, negujte je kroz nekoliko koraka i ona će izgledati prirodno i lepo. Rejn preporučuje da ujutru operete bradu pomoću četke od konjske dlake. Kratka, prirodna dlaka na četki idealna je za omekšavanje bujne i duge brade i vraćanje sjaja. Na kraju, da brada ne bi bila slepljena, na koren brade možete staviti nekoliko kapi eliksira za bujnost.

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  13 saveta za oponašanje Bekamovog izgleda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *