Vratite farmerke u modu: 5 načina da uvek izgledate odlično - Men`s Health

Vratite farmerke u modu: 5 načina da uvek izgledate odlično

Farmerke su najzahvalnija garderoba, ali to ne znači da svaki muškarac ili svaka generacija može da nosi svaki model farmerki. Zbog toga smo vam pripremili mali vodič koji će vam pomoći da izbegnete promašaje u oblačenju ovog nezamenjivog komada odeće.

DETALJI NA FARMERKAMA

Kupovina farmerki sa većim džepovima, blago izbledelim nogavicama i sa nekoliko malih “ogrebotina” najbolji je način da izbegnete greške. Ako želite opušten izgled, neka ogrebotine i šare budu minimalističke. Ako se nalaze na mestima na kojima izgledaju prirodno, poput kolena ili zadnjih džepova, sve je u redu. “Ali ako su raspoređene po čudnim mestima, poput potkolenica ili butina, izgledaće ružno i potpuno neautentično” – kaže Fransin Rabinovič, vlasnica prodavnice džinsa u Njujorku.

NE: Previše pranja

Što manje perete džins, to bolje, jer ga manje oštećujete. Nemojte ih sušiti u mašini za sušenje veša i dodatno povećati štetu. Nasuprot tome, izvrnite ih na naličje i okačite da se osuše – savetuje Rabinovič.

DUŽINA KOŠULJE

Prekratka košulja ne dolazi u obzir, preduga nikako! Košulja sa dobrom dužinom je ona koja vam doseže do vrha ili polovine zadnjeg džepa.

NE: Uvučena košulja ili ne?

Za svaku košulju koju imate odlučite da li ćete je nositi uvučenu u farmerke ili ne. Ako ne, može da ostane duža. U suprotnom, skratite je.

BELE FARMERKE

Jedino na šta treba da obratite pažnju jeste da vam bude taman. “Belo ne treba da bude pripijeno, neka budu malo opuštenije” – kaže Durand Guion, modni direktor kompanije “Macy”. Izbegavajte oštre, pastelne boje: rustični detalji, poput košulje u bolji teksasa u kombinaciji sa čizmama u tonovima peska, izgledaju odlično.

DA: Menjajte nijanse

Pročitajte i  Parfem po vašem mirisu: Sportska nota za sportskog muškarca

Ako vam se belo čini suviše svetlo, probajte da je kombinujete sa jaknama u boji peska. One, pored toga što su moderne, još i suptilne i lake za čišćenje.

ULEPŠAJTE FARMERKE

“Farmerke zaslužuju putovanje do šnajdera” – kaže Greg Sato, dizajner i marketing menadžer kompanije “Levi’s” u Los Anđelesu. “Farmerke se mogu srediti, ali ako vam nisu taman, neće izgledati dobro ni u kom slučaju” – ističe Sato.

DA: Pranje pre prepravki

Operite farmerke pre bilo kakve prepravke. One su od pamučnih vlakana, pa se blago skupljaju. Zato je poželjno da ih operete pre preuređivanja, naročito ako ih skraćujete.

PODVRNITE NOGAVICE

Ne želite da trošite novac na krojače? Podvrnite nogavice! Ali, ovo radi samo kod farmerki od jačeg materijala, koji vam odlično pristaje na struku, a podvrću se samo rubovi nogavica. Takođe, ovo se primenjuje samo kod uskih farmerica, ni ne pokušavajte sa širokim.

NE: Previše otkriveno

Preklop nogavice koji pokriva vrh cipele je sasvim na mestu. Ali, ako vam se čarape vide i pre nego što sednete, podvrnuli ste nogavice suviše visoko.

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *