Otkrivamo: Kako, kada i koliko koristiti parfem? - Men`s Health

Otkrivamo: Kako, kada i koliko koristiti parfem?

1. Muškarci koji imaju masnu kožu valjalo bi da koriste blaže arome kao što su mešavine limuna i cveća.

2. Snažniji mirisi su preporučljiviji za muškarce čija je koža suva. Miris sandalovine ili mošusa će duže opstajati kod muškaraca ovog tipa kože.

3. Izbegavajte kolonjske vode i parfeme sa alkoholom, oni samo isušuju kožu, a znaju i da je iritiraju pogotovo ako je osetljiva.

4. Parfemi razvijaju svoj miris tokom vremena – oni su kao vino i njihov miris će se menjati u zavisnosti od doba dana. Zato kad ih testirate morate ih češće njuškati jer vam se može desiti da vaša prvobitna očaranost ubrzo splasne.

5. Pravilo pola metra – ukoliko miris vašeg parfema neko može da oseti na više od 50-60 centimetara, jasno je da ste se previše namirisali!

6. Koliko god da na sebe stavite losiona, njegov miris će ispariti u istom intervalu. Odnosno, ne postoji pravilo da što više parfema stavite to će duže trajati. Za dužinu trajanja parfema bitno je izabrati onaj koji odgovara vašoj koži!

7. Čuvajte ih kako valja – parfemi su osetljivi na svetlost te ih treba čuvati na tamnom mestu. Treba ih štititi i od ekstremnih temperatura, a obavezno ih treba zatvarati nakon upotrebe.

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Mali trikovi velikih majstora: Ubrzajte rast brade!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *