Muška moda za svaku građu - Men`s Health

Muška moda za svaku građu

KRUPNIJI MUŠKARAC
Osnovni cilj kod oblačenja jačeg muškarca je da se naglase njegove veritkalne linije. Izbegavajte napadne boje i velike šare. Boja uveliko privlači pogled pa zato krupniji muškarac može da izgleda kao hodajuća reklama. Preporučuju se prugaste šare (linije kao da su iscrtane kredom) i šara riblje kosti jer ona naglašava prave linije. Karirani uzorak je prihvatljiv onda kada je uzdužna nit tkanine jače naglašena od poprečne niti. Glatke tkanine takođe su prihvatljive, a izbegavajte debeli somot.

Odela bi trebalo da budu krojena šire jer ništa ne naglašava stomak kao usko krojena odeća. Sako bi trebao biti malo duži nego obično i mora visiti ravno pozadi. Rukavi moraju biti suženi prema vrhu, a nogavice pantalona nešto uže nego obično. Preporučuju se sakoi sa dvostrukim kopčanjem koji se kopčaju na donjem dugmetu jer to izdužuje manžetnu. Pantalone uskih nogavica trebalo bi  da se nose tačno u struku. Zabranjene su košulje okruglih kragni.

Mantili bi trebalo da budu kraći, do ispod kolena, što produžuje onaj razmak od kaputa do poda. Cipele bi trebalo da budu jednostavne, bez puno ukrasa. Krune šešira treba uvek sužavati, a obod treba da bude srednje širok.

NIŽI MUŠKARAC
Zahtevi manjeg i krupnijeg muškarca su jednaki, to jest produžiti linije svoga tela, tako da manji muškarac treba da se pridržava istih tkanina i šara kao i krupniji muškarac. Ali, ramena manjeg muškarca treba da budu više kockasta tako da podignu pogled ljudi od poda. Dužina sakoa je kritična tačka. Ako je sako prekratak, presećiće telo na pola, a ako je predug, učiniće mu noge kraćim nego što jesu. Pantalone treba da se sužavaju pri dnu nešto više nego obično. Izbegavajte lepuškaste cipele poput cipela s kopčom ili antilop cipele. Katkad se preporučuje niskim muškarcima da izbegavaju zavrtanje pantalona, ali time se malo dobija na visini, a stilski se puno gubi. Mantili treba da budu do kolena s dugim okruglim manžetnama. Šeširi treba da imaju visoku, nakošenu krunu, a obod im može biti širok.

Pročitajte i  4 saveta za snažniju i zdraviju kosu

VISOKI MUŠKARAC
Zahtevi visokog muškarca su drugačiji od ovih prethodno navedenih. Ovde je važna vodoravna linija koja naglašava širinu, a nju nadopunjuju dijagonalni i karirani uzorci. Prikladne tkanine su somot i ostale debele tkanine. Sakoi ne bi trebalo da budu srtukirani, ali moraju biti malo širi u ramenima. Sakoi s dvostrukim kopčanjem su dobri, a zakopčani u struku ostavljaju bolji utisak. Pantalone bi trebalo uvek da budu zavrnute.

Najprikladniji mantili za visoke muškarce su oni s dvostrukim kopčanjem i dugim manžetnama, dužine do ispod kolena. Šeširi bi trebalo da imaju male krune i umerene obode.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *