Slaganje boja - Men`s Health

Slaganje boja

Naučiti da kombinujete boje i nije tako teško kao što vam se na prvi pogled čini. Za potpuno shvatanje i savladavanje paleta boja treba poprilično puno vremena, a tu postoje i neka osnovna pravila kojih se treba pridržavati, a mi vam donosimo neka od njih.

BELA KOŠULJA ODGOVARA SVEMU
Jedan od komada vaše odeće koji možete da nosite sa svim, pogotovo sa stvarima uočljivih boja za koje niste sigurni uz šta da ih nosite. Uparite je sa kravatom jarkih boja ili kravatom sa uzorkom, nosite je ispod prsluka sa V izrezom. Šta god učinili izgledaćete uglađeno i savršeno koordinirano. Klasična bela košulja je bezvremenska i vredi zlata.

SIVA NEUTRALIZUJE JARKE BOJE
Koristite sivu boju ako eksperimentišete sa bojama. Odlična je za prigušenje snažnih boja, siva boja funkcioniše sa gotovo svim bojama. Pa dakle ako želite da dodate malo žešće boje, a da u tome ne preterate, obucite nešto sive boje (pantalone, prsluk, jaknu) i neutralizujte jarke boje. Ne samo da ćete napraviti odličnu kombinaciju boja, nego i sivom bojom dobijate jedan profinjen izgled koji je istovremeno klasičan i elegantan.

NE NOSITE PANTALONE U BOJAMA
Izbegavajte da nosite pantalone u raznim bojama. Pantalone su jedini deo vaše garderobe koje bi trebalo da se opiru naletima različitih boja. Pantalone jarkih boja izgledaju klovnovski i nepodnošljivo. One nikada ne bi trebalo da privlače više pažnje od košulje ili kravate. Pantalone su temelj vašeg izgleda i one treba da  budu uglađene i profinjene.

NOSITE RAZLIČITE BOJE JEDNAKIH NIJANSI
Za najbolje rezultate, sve boje koje nosite trebalo bi da budu jednake nijanse. Dakle ako nosite više boja pokušajte da ih uskladite da budu jednako svetle odnosno tamne. Jednostavno uparite svetle boje sa svetlim, pastelne sa pastelnim, itd..

Pročitajte i  8 stvari koje muškarci ne treba da rade nakon 30. godine

KORISTITE KOMPLEMENTARNE BOJE
Zaradite mnoštvo komplimenata uparivanjem komplementarnih boja. Boje koje se nalaze jedna nasuprot drugoj u spektru boja se smatraju komplementarnim bojama: crvena i zelena, žuta i ljubičasta, plava i narandžasta. Usklađivanje tih boja zajedno je znak samopouzdanja, umeća u oblačenju, a stvarate impresivnu, bojom bogatu paletu.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *