Izgledajte kao Džejms Din: Odevne kombinacije filmske zvezde - Men`s Health

Izgledajte kao Džejms Din: Odevne kombinacije filmske zvezde

Poznati glumac se ubraja u niz onih koji su ostavili snažan uticaj širom sveta, a njegovo glumačko i stilsko nasleđe može da inspiriše svakog muškarca na planeti.

CASUAL, LAKO I KLASIČNO

Džejms Din je uvek izgledao ekstremno dobro, a njegov stil bi se najjednostavnije mogao opisati kao kežual i cool. Nikada nije bio preterano obučen i svaku komad garderobe je nosio tako da je posmatrač mogao da opazi pre svega njega, pa tek onda njegovu odevnu kombinacijiu. To nikako ne znači da se nije oblačio sa određenom dozom talenta ili originalnošću, već jednostavno znači da je uvek svaku kombinaciju nosio samouvereno i da nikada nije želeo da nosi nešto što će ometati nečiju percepciju ili što će ga previše istaći.

Stil Džejms Dina odiše lakoćom. Uvek je uklanjao suvišne predmete, pa su njegovi autfiti često bili krajnje minimalistički. Retko se nosio aksesoare poput šešira ili šala.

Trudio se i da zaobiđe brojne modne afektacije, pa je tako zanimljivo da uprkos tome što je predstavljao ikonu 1950-ih godina, retko je nosio trendi džins, a uprkos tome što je bio oličenje kežual stila, nije često zavrtao rukave košulja, što je tada bio čest slučaj.

Njegov karakteristična odevna kombinacija predstavljaju džins, bela majica i crna bajkerska čizma sa cigaretom kao aksesoarom. Predstavljamo vam nekoliko odevnih kombinacija, koje su inspirisane Džejms Dinom, a u kojima ćete izgledati kul, nonšalantno i stilizovano.

CASUAL KOMBINACIJA

Tamno crveni džins, teksas jakna, obična bela majica i crne radničke čizme: idealan način da se obučete za subotnju šetnju sa društvom.

CASUAL KOMBINACIJA II

Kamel pantalone, prugasta polo majica i nežno narandžasta kožna jakna. Opet je u pitanju klasična kombinacija bez previše detalja i slojeva. Din je voleo da nosi polo majice i prugaste kravate, pa otuda prugasta polo majica kao rešenja za kombinaciju broj dva.

Pročitajte i  Šta žene misle o našem donjem vešu

Uz ovu odevnu kombinaciju je najbolje da se odlučite za braon mokasine.

SMARTCASUAL

Tamni džins, prugasta oksford majica i teget blejzer uz brogues cipele – idealna kombinacija.

Kada smo već spomenuli džins, napomenimo da se Džejms Din uvek odlučivao za ravno sečene i slim farmerice u tamnim bojama.

FORMALNI IZGLED

Iako nije preferirao uglađen i elegantan stil, Džejms Din je takođe umeo sa lakoćom da se obuče za formalne događaje.

Crno elegantno odelo, bela košulja, crna, klasična kravata i elegantne crne cipele uz eventualni dodatak bele džepne maramice i spremni ste za svečani događaj!

Foto: Profimedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *