Saveti za puštanje savršene brade - Men`s Health

Saveti za puštanje savršene brade

Stigli smo i do poslednjeg dana Movembra – meseca tokom kog su se mnogi muškarci odlučili da svoj pribor za brijanje zamene preparatima za održavanje i rast brade. Nakon 30 dana rezultati su…polovični, najčešće – ali budite bez brige, stručnjaci kažu – pustite je da raste!

Međutim, mnogi se predomisle na samom početku i odustanu, jer nisu zadovoljni neurednim izgledom svog novog facijalnog ukrasa. To se može izbeći lako ako znate na šta treba obratiti pažnju pri puštanju brkova i brade.

Čekanje

Put od glatkog lica do brade kakvu želite traje uglavnom oko četiri nedelje. Budite strpljivi i oduprite se potrebi da se obrijete ili da skratite dlačice.

Ovo je, zapravo, period u puštanju brade koji utvrđuje razliku između dečaka i muškarca – saznaćete da li uopšte možete da pustite bradu.

Foto: Shutterstock

Pa šta ako svrbi

Ako niste navikli da vam lice bude pokriveno dlakama, verovatno ćete osetiti svrab već u prvoj nedelji. Ne brinite, ovo nije znak osipa ili simptom prve faze neke polno prenosive bolesti. To je potpuno prirodno, zato što rast dlaka isušuje kožu. Kako biste odoleli iskušenju da se češete i time umekšate svoj novi ukras, nanesite losion za bebe.

Svrab je samo privremen i ne treba da vas pokoleba ako ste odlučili da promenite svoj izgled.

Foto: Shutterstock

Tuširanje

Tokom vremena provedenog u kadi, neophodno je posvetiti pažnju bradi isto koliko i ostalim delovima tela. Nanesite nežan šampon kako biste očistili kožu i smanjili svrab.

Kada vam brada poraste nešto više, upotrebljavajte regenerator. To će dlake u činiti mekšim i lakšim za sređivanje.

Češljanje

To je još jedna stvar koja će olakšati puštanje brade i dati joj bolji izgled. Češljanje će, pretpostavlja se, naterati dlake da prirodno rastu u istom pravcu i učiniti da deluju urednije.

Pročitajte i  4 načina da osvežite svoju bradu

Trebalo bi da imate poseban češalj za bradu i brkove.

Foto: Shutterstock

Profesionalni dodir

Mnogi muškarci misle da mogu sami da stilizuju svoju bradu, što je potpuna zabluda. Ako ne želite neurednu bradu, kada već počne da napreduje s rastom, posetite berberina i pažljivo posmatrajte kako radi svoj posao.

Kada utvrdite da ste naučili kako najbolje održavati bradu, pratite linije koje vam je profesionalac već postavio.

Foto: Shutterstock

Pravi pribor

Što se tiče održavanja, najbolje bi bilo nabaviti multipraktičnu opremu, odnosno onu koja će ponuditi sve što je potrebno za negu brade, a nalazi se u sklopu jednog proizvoda.

Ukoliko imate bradu, veoma je važno i prilagođavanje dužine kose, kao i brijanje uglova blizu nosa i ušiju.

I, naravno, ne zaboravite – pustite je da raste!

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *