Da vam odelo stoji kao saliveno - Men`s Health

Da vam odelo stoji kao saliveno

Zbog toga je jako važno da vam odelo dobro stoji i da je ispravno skrojeno, ukoliko vas imalo brine kako ćete izgledati na intervjuu, kako će vas videti klijent ili vaši saradnici. Prvo što treba da učinite, ukoliko već niste, jeste da se pravilno izmerite (to može bilo koji iskusan krojač da učini za vas). Merenje uključuje: vrat, ramena, rukave, prsa, pojas i unutrašnji šav nogavice. Kad saznate koja je vaša veličina, možete poći u kupovinu. Prilikom kupovine odela, imajte na umu sledećih šest stvari:

ODABIR MATERIJALA
Da razjasnimo jednu stvar, ukoliko nemate pun ormar odela, i želite nešto drugačije, vuna je najbolji izbor za odelo. To uključuje garbadin, ili srednje debelo tkanu vunu. Često ćete pronaći odela na kojima piše „Super 100“, što je veoma popularno ovih dana – sve to znači da je pređa uvrnuta više od uobičajenih 60-80 uvrtaja za vunu. Bilo kako bilo, to se smatra srednje debelim tkanjem. Dobar materijal će se vraćati u početni položaj nakon savijanja, i neće se zgužvati. Imajte na umu da je vuna udobna za nošenje tokom cele godine, uzimajući u obzir gde živite.

UDOBNOST PANTALONA
Proverite da li je linija pojasa vaših pantalona udobna i da možete staviti dva prsta u struk dok ih nosite. Što se tiče falti, one su obično individualni izbor. Ipak, opšte pravilo je da su falte bolje za osobe koje imaju veći stomak, i nisu baš najbolje rešenje za mršave osobe. To je zbog toga što ravan prednji deo pantalona naglašava vaš stomak ukoliko ga imate, a falte pomažu da ga sakrijete. I obratno, falte čine mršavog muškarca još mršavijim, i to ne na dobar način.

Pročitajte i  4 modna saveta za visoke muškarce

PORUB NA VAŠIM PANTALONAMA
Ništa ne izgleda više aljkavo od gomile tkanine na vašem zglobu. Pantalone bi trebalo da vam dodiruju cipele, i imaju mali razmak. Manžetne, ili bez njih, to je vaš izbor, međutim, imajte na umu da pantalone bez manžetna čine da izgledate viši ukoliko ste inače niski, a pantalone sa manžetnama bolje stoje muškarcima sa dugim nogama. Manžetne su takođe privlačnije zrelijim osobama.

DUŽINA RUKAVA
Proverite da vam je dužina rukava odgovarajuća, inače ćete izgledati kao da ste pozajmili odelo od nekoga. Ukoliko rukav pokriva manžetnu vaše košulje, predugačak je. Trebao bi da tek dodiruje bazu vašeg palca, otkrivajući 2 do 4 cm dužine manžetne vaše košulje – jako elegantno.

POJAS SAKOA
Sako bi trebao da lepo stoji preko vašeg stomaka. Tradicionalni američki kroj sa dva dugmeta, koji je bio popularan dugo godina, sad je zamenjen sakoima koji su malo uži i imaju tri ili četiri dugmeta. Međutim, klasični stil sa dva dugmeta je i dalje popularan, i neki sakoi sa dva dugmeta nude svežiji izgled sa dugmićima koji su više postavljeni, slično stilu sa tri dugmeta, i tako daju jako laskav utisak. Bilo da preferirate klasični ili moderan stil, tražite modele sa užim pojasom koji će naglasiti izgled vašeg tela.

UKUPNI UTISAK VAŠEG ODELA
Kad je sve rečeno i učinjeno, trebalo biste da budetei u mogućnosti da se bez problema istegnete i savijate u vašem odelu. Proverite da li možete slobodno da pomerate ruke. Da biste to proverili, pružite ruke ispred sebe, i takođe pokušajte da sednete u stolici i pretvarajte se da to radite. Trebalo bi da se osećate udobno u svakom položaju.

 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *