6 lakih koraka do željene frizure - Men`s Health

6 lakih koraka do željene frizure

Zamislimo situaciju: Odete kod frizera (pogotovo novog) i nakon sat vremena izađete sa frizurom koja nije ni nalik onoj koju ste zamislili. Zvuči poznato? Stvar je u tome što niste sigurni ni šta je krenulo po zlu – da li je do frizera, možda on i ne zna da napravi drugačiju frizuru, ili ste vi nešto pogrešno objasnili?!

Najverovatnije je do toga šta ste rekli. Naučite ovih 7 tajni o dobroj frizuri i nikada više nećete izaći nezadovoljni iz berbernice.

1. Prihvatite činjenicu da govorite mnogo – ali ne kažete ništa

“Svaki muškarac pravi istu greški – nema konkretan plan”, objašnjavaju berberi.
Možda pretpostavljate da je vaš frizer čitač misli, ali to svakako nije tačno. Morate detaljno da mu objasnite šta želite.
“Ako samo kažete da želite dugačko gore i kratko sa strane – opisali ste svaku frizuru ikada! Osim ako niste Rod Stjuart ili Roni Vud”

Foto: Shutterstock

2. Vaš frizer želi da zna cilj, a ne pravac

Možda ste jedan od onih koji misle da pomaže ako frizeru daje uputstva. Međutim, realnost je drugačija – berberi žele da znaju vaš konačni cilj.
Razlika između oštrih linija i blagih prelaza pravi ogromnu razliku. Kada to utvrdite – sve ostalo će “leći” na svoje mesto.

3. Slika zaista kaže više od 1000 reči

Želite frizuru kao Rajan Gosling? Pokušajte da objasnite to u rečenici – ne možete! Koliko je uloga menjao, toliko i frizura ima, ako želite Rajanovu frizuru u filmu “La La Land” to se u potpunosti razlijuke od njegove kose u “Bladerunneru”. Ako vaš frizer nije gledao te filmove nikad neće znati da napravi razliku – zato ponesite fotografiju!

Pročitajte i  SAMI STILIZUJTE BRADU I FRIZURU: Dva trika koji će vas oduševiti!

4. Merite po ušima

Savet stručnjaka: Fokusirajte se na uši!
“Čisto oko ušiju ili kosa preko njih – to nam daje ideju kuda da idemo dalje”, objašnjavaju frizeri. Pogotovo kad je u pitanju rad makazama.

5. Osvrnite se na prethodno šišanje

Ako redovno idete kod istog frizera, objasnite mu šta vam se na prethodnoj frizuri dopalo – a šta ne.
“Mnogi muškarci ne daju negativne komentare o prethodnoj frizuri. Na taj način frizer nema ideju šta se mušteriji nije svidelo, pa samim tim ponavlja iste greške”

6. Poslednje i najvažnije – nađite dobrog frizera!

Naravno, ovo bi trebalo da se podrazumeva. Ako želite dobru frizuru, morate imati i dobrog frizera.
“Ako ste se preselili u novi grad, ili u novi kraj – posmatrajte frizure ljudima i slobodno ih pitajte gde su se šišali. Da, ume da bude malo neprijatno ili čudno, ali ne može biti neprijatnije od loše frizure, zar ne?”

Foto: Shutterstock / Priredio: D. K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *