Pravilo čarapa - Men`s Health

Pravilo čarapa

Bez obzira da li ih kupujete ili birate sami, ili to za vas radi neko drugi (mama, žena, devojka) za vas su ova osnovna pravila kombinovanja čarapa s ostatkom odeće. I ne, pitanje izbora čarapa nije vezano za to da li i koliko pratite modu i modne trendove.

BELE ČARAPE SU SAMO I ISKLJUČIVO ZA SPORT
Možda postoji opcija u kojoj se bele čarape nose i izvan sportskih aktivnosti i osim uz sportsku odeću, ali mi ih se ne možemo setiti. Ako vi znate, možete nositi bele čarape. Ali ako niste sigurni radije izaberite neke druge. Čak i uz teksas bele čarape nisu dobar izbor.

ELEGANTNE CIPELE ZAHTEVAJU I ELEGANTNE ČARAPE
Ako ćete da obujete elegantnije cipele, odelo i slično, nikako uz to nemojte uzeti sportske čarape, nezavisno koje su boje. Nije dovoljno da su to crne čarape, bitan je i materijal. Sportske čarape su obično deblje, a uz odela uzmite finije, tanje čarape.

BOJU ČARAPA USKLADITE SA PANTALONAMA, NE SA CIPELAMA
Izuzev teksasa, sa bojom pantalona usklađujte boju čarapa. Crne pantalone traže crne čarape, a smeđe pantalone smeđe čarape. Isto je i s plavom i sivom bojom. Ako se dvoumite oko nijanse, uvek izaberite malo tamnije čarape od pantalona, manja je verovatnoća da pogrešite.

NEMOJTE DA PRESAVIJATE ILI NABIRATE ČARAPE
Ako presavijete čarape to će možda i izgledati urednije nego ako ih zarolate odnosno naberete, ali i dalje će vaš članak izgledati kao da je otekao, posebno ako nosite pantalone užeg kroja. Uz to presavijanjem čarapa otkrivate dlake sa nogu kada sednete, a to vam nipošto ne prolazi kod lepšeg pola.

ČESTO KUPUJTE NOVE ČARAPE
Kupite nove čarape barem svakih pola godine. Verovatno ne treba da  kupite celu novu kolekciju, ali trebalo bi kupiti barem tri nova para. Nikada ne znate u kakvoj ćete se situaciji naći da ćete morati da skidate cipele, i verujte, ne želite da vam prst viri kroz čarapu. Rešite se iznošenih i izbledelih čarapa.

Pročitajte i  Uputstvo za upotrebu parfema

ČARAPE SA ŠARENIM UZORKOM
Čarape sa šarenim uzorcima ili sa likom vašeg omiljenog crtanog junaka, su odlične, ali samo za kućnu varijantu.  Ako nosite takve čarape na poslu ili možda čak u izlasku, ljudi će vas smatrati nezrelim. Verovatno će i nabaciti pokoju šalu na račun vaših čarapa. Smatraće vas neozbiljnom osobom.

ČARAPE I SANDALE – VELIKO NE
Najveći gaf koji vam se može dogoditi je taj da nosite čarape, a obujete sandale. Nemojte na to ni da pomišljate, a kamo li čak da uradite. Još jedna stvar koju treba izbegavati u letnjim mesecima jeste ta da ne nosite visoke čarape na kratke pantalone. Kupite par kratkih čarapa koje ne prelaze vaš članak. To itekako doprinosi vašem ukupnom izgledu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *