Izbegavajte ove modne greške po svaku cenu - Men`s Health

Izbegavajte ove modne greške po svaku cenu

PREVIŠE BOJA
Previše boja privlači pažnju, ali ne onu vrstu pažnje kojom ćete privući brdo komada. Ograničite vaš izgled na samo tri boje ili nijanse i pokušavajte da držite stvari što jednostavnije moguće. Pronađite krug sa bojama (color wheel). Boje nasuprot jedna drugoj na krugu su “komplementarne boje” (npr. ljubičasta i žuta, narančasta i plava). Susedne boje nazivaju se “analognim bojama” (npr. narančasta, žuto-narančasta i žuta). kada slažete svoj outfit držite se komplementarnih i analognih boja. Takođe možete izbeći mnoge greške jednostavno podudaranjem blede odeće sa bledom obućom i tamnu odeću sa tamnom obućom.

PREVIŠE UZORAKA
Ključ je ne nositi više od tri uzorka, ili još bolje uparite jadan ili dva uzorka sa jednom ili dve boje. Najjednostavnija stvar koju možete da napravite je da pronađete jedan uzorak koji vam dobro stoji i da se držite njega.

PREVIŠE VRSTA TKANINA
Jednostavno držite vašu zimsku i letnju odeću odvojeno. Zimske tkanine su teže, gušće i grublje, dok su letnje tkanine uglavnom napravljene od prirodnih materijala i prozračne su. Jednostavno držite ih odvojene i sve bi trebalo da bude u redu.

MRLJE NA ODEĆI
Pre nego što se obučete, proverite da li imate mrlje na odeći. Verujte, ne želite da se  nabacujete zgodnoj devojci, a njen pogled neprestano skreće na mrlju na vašoj košulji.

PREDUGE ILI PREKRATKE PANTALONE
Uvek probajte pantalone pre nego što ih kupite, čak iako ste sigurni u vaše mere. Različite marke mogu imati znatno različite dužine. Zapamtite ova pravila: bež i peglane pantalone trebalo bi da budu duge do početka vaše pete. Farmerke mogu biti duge do dna vaše pete. Sve duže od toga, za sve vrste pantalona, je predugo. Pantalone ne bi trebalo da otkrivaju čarape dok hodate. Kada sedite, pantalone ne bi trebalo da otkrivaju više od nekoliko cm vaše čarape.

Pročitajte i  Najluđi trend ove sezone: Da li će nakit za bradu postati vaš omiljeni modni detalj?

PREDUGE ILI PREKRATKE MAJICE
Ako je majica preduga nikako, ali nikako je nemojte gurati u svoje pantalone. Kraj majice bi trebalo da bude na polovini patentnog zatvarača. Sve duže od toga je predugo, a sve kraće od toga će otkriti previše kože prilikom saginjanja. Ključ je u tome da pronađete marku koja odgovara vašoj vrsti tela.

“RAZIGRANE” MAJICE
Držite se majica sa jednom ili dve boje, a izbegavajte majice sa dečačkim dizajnom, logotipima i sl. Ovakve majice vam daju više prostora za kombinovanje sa raznim jaknama, džemperima i sl.

ČARAPE I SANDALE
Najveći gaf koji vam se može dogoditi je taj da nosite čarape, a obujete sandale. Nemojte na to ni pomišljati, a kamo li pak uraditi. Još jedna stvar koju treba izbegavati u letnjim mesecima je ta da nosite visoke čarape na kratke pantalone. Kupite par kratkih čarapa koje ne prelaze vaš članak. To itekako doprinosi vašem ukupnom izgledu.

NEPOTPUNO BRIJANJE
Koristite prozirni gel prilikom brijanja tako da možete da vidite svoju kožu ili kupite malo ručno ogledalo i istražite svoje lice izbliza nakon brijanja pa se pobrinite da ne bide mesta koja su vam promakla.

SPOJENE OBRVE
Jednom nedeljno počupajte ili nežno obrijte područje između obrva. Naravno uvek možete otići na lasersko uklanjanje. Jedan ili dva tretmana će sigurno rešiti vaš problem zauvek.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *