Saveti za negu brade - Men`s Health

Saveti za negu brade

BRIJAČEM ODREDITE GRANICE
Ne možete se samo opustiti i pustiti dlake da rastu kuda žele. Puštanje savršene brade traži podjednaku pažnju kao i mokro brijanje. Započnite s određivanjem osnovnog oblika vaše brade. Savršena brada nikada ne bi smela da prelazi preko gornje usne ili da posluži kao nadstrešnica za vrapce. Ne sme se, takođe, spustiti do vrata. Koristite vlažni brijač kako biste odredili gde brada prestaje i počinje vrat. Kako biste odredili oblik brade, obrijte se od uva do ugla usana u što prirodnijoj liniji. Zapamtite da oštri uglovi ne pristaju ni jednom licu.

ULOŽITE U KVALITETAN ALAT I POSTIGNITE PRAVI REZULTAT
Ne gubite vreme seckajući bradu starim zarđalim makazicama. Investirajte u aparat za šišanje s nastavkom za određivanje dužine kako biste bradu mogli da skratite na urednu dužinu (sve duže od centimetra podseća na drvoseče i nije pogodno za posao, naročito ako radite na konzervativnom području finansija ili prava). Neki moderni aparati imaju dodatnu oštricu pod posebnim uglom za još preciznije šišanje.

KAKO ODRŽATI BRADU LEPOM
Održavanje lepe brade zahteva isto toliko vremena kao i održavanje kose. Redovno je perite istim sredstvom kojim perete i lice, baš kao što biste prali kosu s istim šamponom. Ne samo da će to vašu bradu i kožu održati u dobrom stanju nego ćete oprati i prljavštinu i sve drugo što je vaša brada skupila u 24 sata. Oni koji prvi put puštaju bradu primetiće kako u početnoj fazi rasta ona ume da svrbi. Koristite gel za hidrataciju kako biste umirili osećaj svraba i hidrirali kožu ispod brade. Bitno je da gel formula ne ostavlja trag na vašoj bradi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *