4 saveta za bolje brijanje - Men`s Health

4 saveta za bolje brijanje

Za dobro i pravilno brijanje potrebne su određene tehnike, ali i pravi „alat“. Prođite kroz ova četiri saveta i uvedite savršeno brijanje u vašu jutarnju rutinu.

PRAVO VREME
Brijte se onda kada vam je brada najviše hidrirana; idealno vreme je nakon tuširanja. „Para hidrira vašu bradu. Kada koristite brijač, želite da vam brada raste što je sporije moguće“ – kaže berberin Tomas Čeng. Za početak, nanesite sredstvo pre brijanja ili piling, koji će vam ujedno i očistiti lice.

PENA
Proizvodi za brijanje puni su glicerina koji proizvodu bogatu penu. Glicerin gura vodu u vlasi, omekšavajući ih i olakšavajući njihovo uklanjanje brijačem. Možete se brijati i pod tušem za odličan efekat hidratacije ili izabrati hidrirajući proizvod za brijanje, bez dodatka alkohola koji će vam isušiti kožu.

BRIJAČ
Kada kupujete brijač, obratite pažnju na težinu. Ako uzmete onaj sa težom drškom, on će vam pomoći čak i da povlačite bolje poteze. Ako pokušavate da ukrotite gustu bradu, tražite brijač veće jačine. Namažite penu i obrijte se normalno, a zatim opet nanesite penu i brijačem povlačite brijač u smeru rasta dlake.  Kada se brijete u suprotnom smeru od rasta dlake, rizikujete da se kovrdžave vlasi vaše brade podvuku pod kožu i izazovu urasle dlake. Ako ste stalno u trci sa vremenom, nabavite električni brijač, koji će sav ovaj posao obaviti mnogo brže.

NEGA POSLE BRIJANJA
Šta god da radite, koliko god da žurite, nikako ne izbegavajte negu nakon brijanja. To zatvara pore, te sprečava njihovo popunjavanje prljavštinom i pojavu bubuljica, a služi i kao zaštitna barijera. Nabavite balzam za posle brijanja koji ne sadrži alkohol i imaćete na licu zaštitni sloj koji će vas šttiti od uticaja okoline onda kada je koža najosetljivija.

Pročitajte i  Kako da se izborite sa masnoćom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *