Kako da odaberete pravi parfem za sebe? - Men`s Health

Kako da odaberete pravi parfem za sebe?

Odabrati pravi parfem je veoma važno, ali nije uvek lako. Zato vam predstavljamo pravila koja će vas voditi pri odabiru pravog parfema za vas.

SAZNAJTE KOJA GRUPA PARFEMA VAM ODGOVARA

Odabir parfema biće lakši ukoliko znate koji vam miris odgovara. Tradicionalni sistem parfema podrazumeva cvetne, slatko – egzotični amber miris i mirise drveta, kojima pretežno dominira sandalovina i kedrovina.

Med i miris duvana spadaju u „kožnu grupu“, bergamot i labdanum spadaju kategoriju „Kipar“, dok biljnom grupom gospodari lavanda, kumaron i hrastova mahovina.

Moderne grupe parfema uključuju mirise na bazi citrusa i vode, koji su čisti i uniseks, kao i zeleni mirisi, koji su prepozhnatljivi po notama trave i krastavca.

NEKA VAŠA LIČNOST VODI VAŠ NOS

Zapamtite da će miris koji odaberete predstavljati vašu ličnost, pa ga shodno tome i odaberite. Evo i kako.
-Ako imate definisanu prorodu u kombinaciji sa sofisticiranom misterijom, odaberite mošusni miris na bazi ambera.

-Harizmatični momci koji se uvek u jurnjavi za novom avanturom trebalo bi da odaberu miris na bazi nekog drveta.

-Kratko ošišani, sportski tipovi su rođeni za energični i entuzijastični miris poput svežeg citrusa, zelenog ili veodenastog mirisa.

-Ako ste pak romantična duša, za vas je najbolji cvetni parfem.

-Dominantnim, ambicioznim muškarcima koji vole kontrolu najbolje će stajati miris biljaka.

SLUŠAJTE SVOJE TELO

Verovatno ste nekoliko puta već bili u potrazi za pravim parfemom. Iako je nekoliko poseta parfimeriji za jedan parfem pomalo dosadno, verujte da će vam se trud isplatiti kada pronađete onaj pravi, koji će učiniti da mirišete neodoljivo.

Nemojte mirisati više od tri parfema i nemojte nositi ešarpu kada kupujete parfem. Ona skuplja mirise, sve će vam se izmešati i nećete ništa postići. Ono što je najvažnije jeste to da odaberete parfem koji se najbolje uklapa sa vašim prirodnim mirisom, ali ne treba samo da se uklapa, već i da miriše na vama veći deo dana.

Pročitajte i  Trikovi za oblikovanje intimnih muških frizura

RAZMISLITE O SVOM RASPOREDU I GEOGRAFSKOM POLOŽAJU

Iskoristite svoj način života i grad u kom živite da vam pomognu u odabiru intenziteta parfema. Ako ste svakodnevno u bliskom kontaktu sa kolegama, ne želite da kupite parfem čiji miris iritira. Sa druge strane, večernji izlazak zahteva jači miris. Ako izlazite nekoliko puta nedeljno, razmislite o tome da kupite dva parfema ili se dobro potrudite da nađete onaj koji je dobar i za dan i za noć. Klima u kojoj živite bi mogla takođe da vam pomogne. Generalno govoreći, što je veća vlažnost, vaš parfem treba da bude blaži.

KOMBINUJTE MIRISE

Pouzdan način da kreirate jedinstven miris jeste to da postanete hemičar – amater i mešate mirise. Možete se igrati unedogled, ali pokušajte sa mešanjem dva različita mirisa, možda jedan mošusni, seksi miris u kombinaciji sa slatkastim. Najbolji deo mešanja mirisa jeste to što niko drugi nema takav, a vi dobijate miris koji predstavlja vaš potpis.

ZOVITE POMOĆ

Jedan od krucijalnih faktora za odluku o kupovini parfema, jeste da ga pre kupovine pomiriše i neko drugi. Pozovite nekog da krene sa vama, šta će vam miris koji se nikome ne sviđa osim vama?

Sad kada sve znate, krenite u potragu za pravim parfemom. Srećno!

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *