8 stvari o stilu koje svaki poslovni muškarac mora da zna - Men`s Health

8 stvari o stilu koje svaki poslovni muškarac mora da zna

OGRANIČITE HEMIJSKO ČIŠĆENJE
Ovo nije mit – učestalo hemijsko čišćenje nije baš dobra ideja. Za to su odgovorne hemikalije koje se koriste, koje mogu oštetiti tkaninu toliko da garderoba izgubi oblik. Umesto toga, perite svoja odela ručno, koristeći vodu i blagi sapun. Možete ih odneti samo na peglanje.

PRANJE U MAŠINI I RUČNO PEGLANJE KOŠULJA
Isto važi i za pamučne košulje. Ako ne možete da priuštite sebi kupovinu novih košulja svake godine, nemojte ih nositi na hemijsko čišćenje suviše često. Umesto toga, operite ih u mašini i okačite da se osuše. I kada ih nosite na hemisjko čišćenje, opredelite se za ručno peglanje, jer će šavovi, manžetne i kragne duže izgledati lepo, u odnosu na mašinsko peglanje. Postoji jedan izuzetak kada je reč o hemijskom čišćenju košulja: košulje tamnih boja ipak treba nositi profesionalcima, da bi očuvale intenzitet i nijansu boje.

NE ZAKOPČAVAJTE POSLEDNJE DUGME
Jeste li se nekad zapitali koje od tri dugmeta na vašem sakou treba zakopčati a koje ne? Kada nosite sako sa tri dugmeta, nikada ne zakopčavajte poslednje, donje dugme, koji god model sakoa bio u pitanju. Generalno pravilo je da treba uvek zakopčati prvo, gornje dugme, osim ako imate široke revere. U tom slučaju, u redu je zakopčati samo srednje dugme.

NOSITE MODERNU KRAVATU
Zar nije dosadno nositi jednu, konzervativnu kravatu svaki dan? Da biste dodali dozu uzbuđenja i inovacije svojoj poslovnoj garderobi, kupite modernu kravatu sa tačkicama ili prugastim dezenom.

PEGLAJTE PAMUČNE KOŠULJE
Ključ za pravilno peglanje pamučnih košulja je da zagrejete peglu na maksimalnu temperaturu. Da košulja ne bi izgorela, napunite peglu vodom da biste napravili paru (naravno ako je za to predviđena) ili koristite bočicu sa raspršivačem da nakvasite košulju pre ili u toku peglanja.

Pročitajte i  9 pitanja za svakog muškarca sa stilom

REŠITE SE NABORA
Ako se uspavate pa morate da trčite na posao i nemate vremena da detaljno ispeglate košulju, ispeglajte samo kragnu, manžetne i prednji deo košulje. Ostatak će biti pokriven sakoom.

NOSITE PUNIJA ODELA TOKOM JESENI I ZIME
Punija odela treba da nosite samo tokom jeseni i zime, izbegavajte da ih nosite u proleće i leto. Od materijala odaberite somot, tvid ili flanel.

PERTLE NISU OBAVEZNE
Zapamtite: elegantne cipele ne moraju imati pertle. Lep par mokasina savršeno se slaže uz skoro sva odela.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *