Nega za muškarce posle tridesete - Men`s Health

Nega za muškarce posle tridesete

Eksperimentisanje se jednako podstiče i opravdava tokom 20-ih. Ali kada dođe broj 30, sve se menja.

Zato smo za muškarce starosti od 30 do 40 godina pripremili listu novih pravila.

“USMERENO” ŠIŠANJE
Ovo isključuje asimetrične frizure, tarzanke, izbeljivanje, dredove i još mnogo toga. Iako još uvek imate punu glavu ideja o “luksuznoj” kosi, njih bolje ostavite nekome ko nema stalni posao. Neka vam frizura bude jednostavna, klasična i laka za održavanje. I još nešto – odolite iskušenju da celu tubu gela stavite na glavu.

DLAKE NA TELU
Dlake koje vam vire iz nosa ili ušiju nisu baš svestan izbor, šta je tu je.  Ako vaše obrve polako puze ka liniji kose ili imate mnogo dlaka na leđima, vreme je da nešto učinite po tom pitanju. Kupite depilator ili zakažite termin u salonu i prepustite se profesionalcu.

KONTROLA ŠTETE
Neki muškarci izbegavaju negu kože, ali i dalje izgledaju lepo blizu 30-e. Srećom, momci generalno imaju deblju, masnu kožu, koja je dosta otporna na starenje. Ipak, jednog dana, ovo srećno doba će prestati i stići će vas sav nemar prema koži od ranije. Nakon 30-e, nega kože i anti-age kreme treba da vam postanu dnevna rutina. Takođe, upotrebljavajte i kremu sa zaštitnim faktorom da sprečite smanjivanje kolagena i elastičnih vlakana. I još nešto: apsolutno je vreme da poskidate pirsinge.

RUKOVANJE
“Grunge” je možda bio vaš fazon tokom 20-ih, ali zapuštene ruke su  vam je siguran put do otkaza ili gubitka pozicije i autoriteta. Napokon, ruka je ono što je skoro svi prvo primete kada se predstavljaju , od potencijalnog poslovnog partnera do životnog saputnika. Neka vam nokti budu uredni, skraćujte ih redovno i negujte uljem za nokte.

Pročitajte i  Vratite se (brzo) u formu uz novi Men's Health

SIVA BOJA
Izbegavajte crnu boju za vašu obuću. Izaberite sivu. Kada je reč o održavanju, koristite proizvod koji ublažava tamne tonove sive. Ili uzmite polutrajnu boju bez amonijaka da izbalansirate sve kako treba.

BRIJANJE ILI BRADA
Zašiljena, negovana brada ili klasično brijanje. Izaberite ili jedno ili drugo. Nije više vreme za eksperimentisanje. Mikro brčići ne dolaze u obzir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *