Najbolji stilovi brade i kako ih održavati - Men`s Health

Najbolji stilovi brade i kako ih održavati

Možda vaša lepša polovina nije oduševljena kada se pojavite neobrijani, ali vama ne smeta i svesvni ste njenih prednosti.

Saznajte: Kako da pustite gušću bradu

Štiti lice od sunca, pokriva vrat i možete živeti bez dosadnog brijača su samo neke od benificija koje pruža brada.

Međutim, ona neće biti savršena bez male vaše pomoći.

Seckanje, oblikovanje, čišćenje, češljanje, sve su to procesi kroz koje morate proći u zavisnosti od toga kakvu bradu želite.

Ne postoji idealan i pravi način na koji se brada treba oblikovati, ali postoje neke osnovne stvari na koje momci trebaju obrati pažnju prilikom odražavnja i oblikovanja.

Mali trikovi velikih majstora: Ubrzajte rast brade!

Predstavljamo u galeriji slika neke od najpoznatijih stilova brade i način da ih održite.

PRIRODAN VRAT i UOKVIRENI OBRAZI
” Možete lepo videti kvadratnu liniju vilice na licu Džerard Batlera, ato je zahvaljujući ovom stilu brade koji glumac rado nosi “, kaže Džef majstor berberin

Trik sa ovim izgledom brade je da pratite jagodične kosti, i tako sređujete bradu. Sklanjajte višak iznad ove kosti, a ostavljate više ispod.

Ovu bradu možete doterivati samo jednom nedeljno, ali se menja u zavisnosti od stope rasta.

Pravo pitanje ovde je da li imate dovoljno brade kako biste izvukli jak izgled poput Džerarde.

Ovaj stil se ne preporučuje momcima sa svetlijim bradama.

Saznajte: Kako da sredite neujednačenu bradu?

ŠARENE BRADE
“Dlake lica ne proizvode isti melanin kao one na vrhovima glave”, kaže Džef Jabut majstor berberin iz salona Truman Gentlemens Grumers, zbog čega je brada je i grublja nego ona koja raste na vašoj glavi.

“Predložio bih da bude prirodnija što je više moguće”, kaže on. Blejk Šelton je odličan primer – on ima crvene, plava, braon i boje na svojoj bradi.

 Postoje ljudi koji čak i  boje brade da bi sakrili pojavu nekih neobičnih boja na svojoj bradi, ali nemojte to raditi, ostavite je da bude prirodno šarena.

Pročitajte i  Upoznajte drugi reket Srbije

ŠILJATA BRADA
Šiljata brada se vratila kao alternativa za sportsku bradu.

” Ja uvek savetujem ljude da puste bradu da naraste pa onda da je oblikuju “, kaže Pako O’Keefe iz jedne američke berbernice.

” Na taj način imaćete  više materijala za oblikuju kada dođe  vreme za to, a najbolje je uraditi posle najmanje nedelju dana

Prvo oblikujte sa trimerom za bradu . Ostavite liniju pri dnu usne linije. Vaš je izbor da li ćete je povezati sa brkovima ili ne.

Proverite: Zašto vam je boja brade drugačije boje od kose?

Obraz i vrat su obrijani, ne zaboravite i u okviru brade da obrijete ako ste je povezali sa brkovima ( pogledajte sliku)

I Bred Pit i Idris Elba  ovu šiljatu bradu kombinovali su sa kratkom frizurom i u kombinaciji gde su je povezali sa brkovima.

ČISTA LININJA VRATA
Čista linija između brade i dna vrata je stil koji Kris Martin i Hju Džekmen su savladali.

“Trik za dobijanje savršene linije na dnu brade je da pratite Adamovu jabučicu kao vodič i pratite linije lice ka spolja”, kaže Pako O’Keefe jedan od berbedina iz

Koristite trimer za bradu bez brijanja da kreirate liniju. Najbolji način da se proverite liniju sa ručnim ogledalom i uverite se da li ste na dobrom putu.

Jačajte liniju najmanje dva puta nedeljno.

PODBRADAK
Podbradak je jedan od najgrubljih stilova

Zahteva naporne i precizne linije koje treba stalno da se održavanju,

“Podbradak najbolje funkcioniše kada se poklapa sa linijom vilice, posebno na momcima koji imaju jak izraz,” kaže Majk Sposito, šef berberin iz Felov berbernice.

Kao opšte pravilo, ako imate šire lice, podbradak bi trebalo da izgleda kao onaj što nosi Melki Kabrera.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *