Da li vam je potreban regenerator za kosu? - Men`s Health

Da li vam je potreban regenerator za kosu?

Šampon se upotrebljava zbog uklanjanja masnoće i prljavštine, a trebalo bi da bude dosta blaži od sapuna“ – kaže doktor Rajan Velters, šef odeljenja hirurgije u centru za obnavljanje kose u Novoj Engleskoj. Velters je objasnio i po kom principšu funkcioniše regenerator:

„Regeneratori na kosi ostavljaju sloj lipida, koji štite kosu od prevelikog gubitka prirodne masnoće dok se koristi šampon“ – objašnjava Velters. Naravno, različiti tipovi kose i tekstura lobanje zahtevaju različite proizvode, ali i različitu učestalost korišćenja šampona i balzama.

KRATKA KOSA
Uopšteno govoreći, kratka kosa zahteva šampon koji hidrira. U ovom slučaju, regenerator “spušta” kosu, folikuli padaju na dole, pa ukoliko imate gustu kosu, regenerator vam ne treba. Isto je i ako imate kratku kosu koja na dodir daje osećaj masne kose.

Ako vam je kosa suva na dodir, a imate stilizovanu frizuru, odlučite se za “2 u 1”, šampon i regenerator, za bolju hidrataciju i negu.

Muškarci sa kratkom, kovrdžavom kosom moraju posebno negovati svoju kosu.

“Uvek preporučujem korišćenje hidrantnog šampona i balzama za kovrdžavu kosu” – kaže stilista poznatih zvezda, Kristijan Serafino. Lokne su sklonije lomljenju, češće su suve u odnosu na ravnu kosu, a dobar hidrantni regenerator pomoći će vam da kosu držite pod kontrolom.

DUŽA KOSA
“Što vam je kosa duža, veća je verovatnoća da ćete morati posebno da koristite regenerator” – ističe Kristijan Serafino. Masnoća koju proizvodi lobanja, koja se prirodno spušta niz folikul dlake, ne može da se spusti dovoljno da bi hidrirala krajeve duge kose. Ako imate dugu i suvu kosu, celu kosu svakodnevno osvežavajte balzamom, ali ako imate dugu kosu i koža glave proizvodi dosta masnoće, kako Velters savetuje, trebaće vam regenerator svaki dan, ali samo na krajevima kose, ne dodirujući koren.

Pročitajte i  4 načina da osvežite svoju bradu

U svakom slučaju, važno je da izaberete prizvod koji ne sadrži sulfate. Proizvodi bogati sulfatima prave veliku količinu sapunice, ali previše isušuju kosu, što potpuno poništava svrhu upotrebe regeneratora

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *