5 načina da brinete o tetovaži - Men`s Health

5 načina da brinete o tetovaži

 
NEGUJTE TETOVAŽU
“Kao što je važno voditi brigu o rani tako isto, važno je i  da se tetovaža neguje posebno odmah nakon tetoviranja. Primenjujte Bepahten na svaka tri sata dve nedelje nakon tetoviranja”, savetuje tatu umetnik Ri Haris.
 
ODUPRITE SE SVRABU
“Tokom oporavka nakon što ste uradili tetovažu, osećaćete svrab. Potrebno je odupreti se svrabu jer, češanje tetovaže utiče na kvalitet boje. Dakle dajte sve od sebe da ne trljate i nečešete tetovažu, a svrab će proći sam od sebe “, kaže vlasnik Rockalily Cuts-a, koji se nalazi u Londonu.
 
NAJGORI NEPRIJATELJ TETOVAŽE
Osude vaše majke ne pretvaraju je u najgoreg neprijatelja vaše nove tetovaže. Ipak, je to sunčeva svetlost.
Izlaganje suncu učiniće da vaša tetovaža počne da bledi, pa uvek primenite dodatne kreme za zaštitu od sunca. Vaša tetovaža će ostati na vašem telu godinama, pa brinite o njoj.
 
HIDRIRAJTE TETOVIRANI DEO TELA
Drastične promene u težini mogu dovesti do promena vaših tetovaža.
Promene na telu kod većine ljudi ne utiče na tetovaže, ali ipak koža treba da bude adekvatno hidtirana. Takođe, izbegavajte joj-jo dijete, jer opadanje i povećanje telesne mase svakako će uticati na vaše tetovaže.
 
RAZMISLITE PRE SKIDANJA TETOVAŽE
Niste zadovoljni izgledom tetovaže ili vam je stara dosadila, ipak bi trebalo dobro da razmislite pre nego što napravite korak ka skidanju tetovaže.
“Kada skinete tetovažu vaša koža će dobiti potpuno novi izgled. Međutim, uklanjanje će biti teže ako je tetovaža zastarela i izbledela. Zato razmislite o opciji da osvežite vašu tetovažu nekim novim simbolima”, predlaže Haris.
Pročitajte i  Osnovna pravila savršenog brijanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *