Novi način vezivanja kravate - Men`s Health

Novi način vezivanja kravate

Verovali ili ne, sve što je bilo potrebno jeste da iznova i iznova gledamo film „Matrix reloded“ i isto bismo i sami saznali.

Prethodan zbir tipova čvora na kravati broji 85 načina, i zaključak je studije urađene 1999. godine. U tom trenutku ovaj broj je bio i više nego dovoljan da bi se u njega sumnjalo ili eventualno proveravao.

Na sreću, matematičaru Mikael Vejdemo Johansonu posebnu pažnju privukao je čvor na kravati ni manje ni više nego Merovingiana, lika iz filmske trilogije „Matrix“, čija kravata nije bila na listi popisanih 85 iz 1999. godine.

Kako je objašnjeno, ta prvobitna studija urađena je po proceni odlučnosti i volje prosečnog muškarca da napravi čvor kakav njemu odgovara. Očigledno da su smatrali muškarce manje entuzijastičnim…

Naime, istraživači te studije vodili su se logikom da će pojedinac da se zadrži na klasičnom vezivanju gde će konačna verzija čvora biti uredno prekrivena tkaninom.

Međutim, nova studija potire ovaj stav s obzirom da broji stotine različitih načina gde čvor predstavlja isprepletan nered tkanina koje daju poseban izgled kravati.

Tako je tim došao do konačnog broja od 177 147 čvorova, gde je svaki zabavan na svoj način! Jedan od takvih možete pogledati i u ovom video klipu.

Pročitajte i  Spasite je od dosadnog lika
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *