Izgledajte dobro u teretani - Men`s Health

Izgledajte dobro u teretani

Možda smatrate da nije bitno kako izgledate dok vežbate, međutim morate imati svest da je i to javno mesto na kom vi ostavljate utisak o tome kakva ste osoba. Uz to, uglavnom teretanu posećuju i devojke kojima je izgled i te kako bitan, pre svega upravo zbog toga što ocrtava vašu ličnost.

Naravno da ne treba da se pojavite u brendiranoj odeći, ali takođe nije preporučljiva šarena drečava majica, rasparne čarape ili nešto treće…

Pogledajte nekoliko saveta kako da izgledate dovoljno opušteno, udobno, a istovremeno da ostavite dobar utisak.

GORNJI DEO
Kada pričamo o gornjem delu garderobe, preporučljivo je naravno da nađete ono u čemu će vam pre svega biti udobno i što vam dozvoljava pokretljivost. Kada pričamo o estetskim vrednostima, ključ dobrog izgleda u teretani jednak je onom na ulici. Držite se jednostavnost, tako vam je uspeh zagarantovan.

Pre svega eliminišite raznobojne majice koje se ne slažu uz vaš šorts ili trenerku. Treba da se ograničite na 2 dp 3 boje u čitavom izgledu, jer sve preko toga može samo da vas prikaže kao nekog afričkog papagaja koji nema osećaj za stil.

Zato je najbolje da birate majice u nekoj neutralnoj boji kao što je bela, teget, siva, crna ili braon. Zapamtite da se na beloj i crnoj najmanje poznaju tragovi znoja.

Ako vam je telo već oblikovano, ne bežite ni od nešto užih majici koje će istaći definiciju. Bolje u teretani, nego na ulici, svakako.

Kada je reč o materijalima, isključivo se držite pamuka, s obzirom da je najprijatniji i najpraktičniji, pritom je prirodan, tako da nećete imati preveliki problem sa neprijatnim mirisima prilikom znojenja.

DONJI DEO
Kada je reč o donjem delu, u slučaju kardio ili vežbi namenjenih nogama, najbolje je da nosite šorts. On će vam omogućiti potrebnu pokretljivost, ali i cirkulaciju vazduha.

Pročitajte i  Kako da vam najbolje "legnu" nove cipele

Kada je reč o izgledu, najbolje je da šorts pada otprilike do kolena, i ne bude previše širok u predelu butina.

I u ovom slučaju preporučujemo minimalno boja, u skladu sa majicom koju izaberete. Materijali pogodni za šortseve jesu mešavina pamuka i spandeksa ili poliestera. Ti rastegljivi materijali izgledaju odlično, ali i eliminišu opasnost od cepanja prilikom vežbanja.

Kada radite gornji deo tela, onda možete da nosite trenerku. Udobne su, izgledaju odlično, pritom greju noge koje su manje u pokretu. I kod njih kada je reč o bojama najbolje da se držite neutralnih, siva je najpoželjnija.

Takođe birajte trenerke koje se završavaju ramflom, jer nećete imati opasnost od potencijalnog spoticanja o nogavicu.

OBUĆA
Obuća je možda i najbitnija stavka. Na prvom mestu morate naći one patike koje će vam biti apsolutno udobne i pristajati stopalu baš kako treba. Ako trčite, kupite patike isključivo namenjene za trčanje.

Estetski je takođe bitno da se držite neutralnih boja, u skladu sa odećom.

Ono što je dozvoljeno u kompletnom izgledu jeste samo jedna boja koja može da bude naglašena, a na vama je da izaberete da li će to biti ceo odevni komad ili samo neki detalj. Zapamtite, što jednostavnije to bolje!

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *