Teksas jakna - Men`s Health

Teksas jakna

Dobra teksas jakna bi trebalo da se nalazi u svakom muškom ormaru. Ali, naravno pri tom ne mislimo na tip jakne koju ste nosili u srednjoj školi.

Pri samom izboru jakne trebalo bi da krenete od materijala i naravno od toga da li vam ta jakna dobro stoji. Stari, vrećasti modeli iz 80-ih godina ne izgledaju baš laskavo. Mislite o jakni kao zameni za kardigan ili džemper. Jakna bi trebalo da vam bude udobna, taman toliko da možete, ukoliko baš želite, da ispod nje nosite džemper.  Kvalitetnu teksas jaknu možete da nosite i ispod feblje jakne, ili čak ispod prskluka. Ukoliko niste fan, krutog materijala kao što je teksas, uvek možete da potražite jakne koje u sebi imaju malo elastina.

KOMBINACIJE
Da, teksas jaknu možete da nosite uz farmerke, ali po pravilu jakna i farmerke bi trebalo da se razlikuju u boji bar za dve nijanse. Ukoliko zaboravite na ovo pravilo, izgeldaćete kao da ste izaži napolje u odelu od džinsa. Takođe savetujemo kombinaciju, “prljavog” sa čistim džinsom bilo da vam je jakna od izbledelog džinsa ili farmerke, to je sad manje bitno.

Međtuim, sada možete da kupite teksas jakne u raznim bojama, ne samo plavim, tako da nemojte da se bojite i uložite u recimo braon. Ispratite ovih par saveta i iskoristićete svoju jaknu maksimalno.

Pročitajte i  Proleće/leto 2015: Ponovna dominacija pruga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *