Pravi sako za vas! - Men`s Health

Pravi sako za vas!

VELIČINA
Nije da je očigledno, ali prvo pogledajte da li je vaša veličina. Najkritičniji je deo oko ramena. Šav na jakni treba da stoji direktno iznad ivica vaših ramena. Većina momaka kupuje jakne koje su im prevelike, ali se to baš primeti. Obavezno pogledajte ovaj detalj i bićete na dobrom početku pri izboru.

RUKAVI
Dalje se fokusirajte na dužinu rukava. Oni treba da se završavaju na oko jedan i po centimetar iznad ruke, omogućavajući da vam se manžetne sa košulje prikazuju. Ako ste oko 170cm, probajte kraću jaknu, a ako ste 172cm do 180cm onda probajte jaknu klasične dužine, a ako ste preko 180cm onda ćete verovatno morati dugu jaknu.

Savet: kada birate sako obucite košulju dugih rukava. To će vam pomoći zbog dužine rukava na sakou.

TELO
Ako vam je telo sakoa malo kockasto, možete ga odneti kod krojača da bi ga izmenio tako da prati vaš torzo. Tradicionalni sakoi su obično duži, dok su moderni kraće dužine. U svakom slučaju, ako dno sakoa padne ispod zadnjice, to je predugo. U idealnom slučaju, kraj rukava i dno jakne treba da bude više – manje u liniji.

STIL
Tradicionalni blejzeri imaju metalna dugmad što je odlično ako ste kapetan na nekoj jahti. Srećom, imate opcije. Postoje i pamučni sakoi koji sjedinjavaju udobnost dukserice i elegancijom sakoa, ili neki od klasičnih modela sa plastičnim dugmićima.

Nadamo se da smo vam pomogli!

Pročitajte i  Držači pantalona i stila
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *