Džins vodič - Men`s Health

Džins vodič

Međutim,ako malo bolje pogledate kakve farmerke neko nosi, to će vam mnogo otkriti o toj osobi. Jesu li široke i padaju preko  kanađanki? Ili su hipsterski uske? Čak i boja (od njujorški tamnoplave do Majami isprane, gotovo bele) otkriva nešto o nome koji ih nosi. Za atraktivan svakodnevni izgled najbolje pristaju umereno “indigo isprane”, bez lažnih nabora i rupa.

Autentičnije “iznošene” farmerke mogu, pak, delovati i skockano i opušteno, pokrivajući mnoge stilske korake od ležernosti do prefinjenosti. Ali, bez obzira na to kakve su boje, stila ili od kojeg su proizvođača, nećete pogrešiti ako odaberete klasične  farmerke ravnih nogavica koje poput druge kože naglašavaju liniju tela.

DENIM FENOMEN
Levi’s 501 Original legendarne su već decenijama. Pedesetih godina zbog njihove su ih jednostavnosti nosile face poput glumca Marlona Branda i umetnika Džeksona Poloka. Stonsi su ih stavili na omot albuma Sticky Fingers. Na albumu Brusa Springstina Born in the U.S.A. nalazi se fotografija pevača u modelu 501. I dan danas Levi’s 501 s dugmićima umesto rajsferšlusa i dalje idealno “stoje” ispod struka i postupno se stapaju s telom. One su zaista zaslužile svoje mesto u aleji modnih velikana…

Pročitajte i  Brunelo Kučineli: Humana strana mode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *