Kako izabrati jaknu za zimu? - Men`s Health

Kako izabrati jaknu za zimu?

Kada se govori o o ovim odevnim predmetima namenjenim ovom godišnjem dobu, većini je prva asocijacija kabasta i teška odeća koja malo kog muškarca može učiniti tipom manekenskog izgleda, ali je moguće pronaći jaknu koja, uz to što je topla, omogućava da pokažete svoj stil.

Reč je o jaknama koje nikada ne izlaze iz mode, a odlično se kombinuju s bilo kojim stilom odevanja – sportskim, elegantnijim, opuštenijim…

TERMOJAKNA ILI KAPUT
Dok se svi znoje u svojim jaknama u zatvorenom prostoru, vi ćete se u svom termokaputu ili jakni osećati prijatno. S druge strane, kada je napolju svima hladno, vama će biti toplo. Ovi odevni komadi su nepromočivi, a ona će, uz to, strateški pokriti delove tela koji traže toplotu u zimskim danima.

PERJANA JAKNA
Moderniji modeli uspeli su da spoje ono što je bilo nezamislivo kada su se perjane zimske jakne tek pojavile – one predstavljaju odličan balans između tipičnog muškog stila i otpornosti na vremenske neprilike. Uz to, ona je komotna, prijatna za telo, ali i prilično lagana.

KAMUFLAŽNA JAKNA
Dezen karakterističan za vojničke uniforme se svakih nekoliko sezona vrati u modu i čini se da se nikada neće definitivno povući. U sezoni 2013/2014, on je ponovo aktuelan i modni stručnjaci preporučuju da se ove zime ogrnete tzv. vojničkim šarama. Zanimljivo je da ovakva jakna izgleda odlično čak i uz odelo i daje odevnoj kombinaciji nešto urbaniji izgled, a pri tome je i izuzetno topla. Naročito se preporučuju duži modeli, što je još jedan dobar spoj lepog i korisnog za hladne zimske dane.

Pročitajte i  Želite da idete u šortsu na dejt? Samo ako pratite ova 4 pravila!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *