Put do savršene frizure - Men`s Health

Put do savršene frizure

Deren je pripremio nekoliko saveta koji će svakom muškarcu pomoći da uredi kosu na način koji mu najbolje pristaje i postigne željeni izgled.

STARINSKI STIL
Ako želite da izgledate kao Don Drejper, mačo frajer iz serije „Momci s Medisona“, trebalo bi da imate nešto dužu kosu. Prebacite je na jednu stranu i jako fiksirajte pozadi i sa strane. Ova frizura igleda odlično na muškarcima oštrijih crta lica, jer umekšava izraz tek toliko da muškarac ne izgleda pregrubo, ali da zadrži svoju karakterističnu oštrinu.

MODERNI HAOS
Ako imate nemirnu kosu, morate je redovno skraćivati kako nemirna frizura ne bi postala neuredna. Neka pri vrhu frizer ostavi više kose, a neka ona sa strane bude nešto kraća.

GUSTA KOSA
Kada je retka kosa prekratka, lako se moževideti skalp, zbog čega bi trebalo ostaviti dužinu dlake, recimo, u širini prsta, i to pozadi i sa strane. Zato ne dozvolite makazama za tanjenje ni da priđu vašoj glavi.

BRADA SUPERMENA
Ako je vaša brada okruglog oblika, kosa mora da bude nešto duža, kvadratnog oblika i oštrih uglova. Tako lice neće izgledati loptasto, već muževnije – kao isklesano.

LOŠ ISHOD?
Ukoliko već nekoliko dana nakon šišanja niste zadovoljni – ne možete da savladate kosu i preteška je, ne morate ponovo da je skraćujete. Jednostavno zamolite frizera da vam je stanji i tako ćete sačuvati željenu dužinu.

RAST
Prošlo je samo dve nedelje od šišanja, a vi ste u iskušenju da svojim makazama za papir odsečete višak kose? Ako je kosa rastom izgubila oblik koji ste želeli, objasnite to svom frizeru, a on će, kao i svaki stručnjak, pronaći pravi način da vam pomogne s dlačicama kod zalizaka, vrata itd.

Pročitajte i  Prolećni modni trendovi: 5 saveta za savremenog muškarca

ZAHVALOST
Ukolliko ste zadovoljni radom svog frizera, ne zaboravite da ga nagradite adekvatnim bakšišem. Na taj način, on će svakako upamtiti stil koji ste izabrali i setiti se šta se od njega očekuje narednog puta kada ga posetite. Ne ustručavajte se da otvoreno razgovarate o onome što želite, čak i ako ne poznajete dovoljno frizersku terminologiju. Frizeri su profesionalci i za minut će otkriti šta je to što želite i pronaći način da vam pomognu.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *