Modni saveti za punije - Men`s Health

Modni saveti za punije

Zato bi u zavisnosti od odlika tela trebalo da biraš odeću koja će istaći ono dobro, a prikriti loše. Evo nekoliko modnih saveta koji u tome mogu pomoći punijim osobama.

ODEĆA NE SME DA BUDE PREUSKA
Odeća bi trebalo da ti savršeno odgovara. Ako je suviše uska, videće se ispupčenja koja ne želiš da pokažeš. Sa druge strane, ako obučeš preširoku odeću izgledaće da si veći nego što jesi. Dakle, prilikom kupovine posebna pažnja mora da se obrati na veličinu.

NEMOJ DA NOSIŠ JEDNOLIČNE ŠARE
Ovakva odeća privlači pažnju na gornji deo tela. Jedini patern koji bi trebalo da nosiš jeste onaj sa vertikalnim prugama, koji stvara optičku varku da si duži i mršaviji nego što zaista jesi. Ostale šare izbegavaj. Najbolje je nostiti jednostavne tamne i neprozirne boje koje vizuelno „oduzimaju“ nekoliko kulograma.

NOSI FARMERKE SA NISKIM KOPČANJEM
Umesto pantalona koje se kopčaju iznad kukova, kupi farmerke koje stoje na kukovima. One imaju manju razdaljinu između vrha pojasa i prepona, čime čine da izgledaš mršavije. Prilikom kupovine, takođe, obrati pažnju da pojas može da obuhvati stomak, da on ne bi ispao preko pantalona.

ISPRAZNI DŽEPOVE
Izbacivanjem suvišnih stvari iz džepova se utiče na to da se pogled ne zadržava na ovom delu tela, a samim tim ni na stomaku koji je u blizini. Ako pantalone imaju bočne džepove, njih bi trebalo odstranti, jer čine da noge izgledaju kraće, a kukovi šire.

NOSI MAJICE SA V IZREZOM
V okviri stvaraju iluziju da imaš duži vrat i skreću pažnju sa podbratka na grudi. Kada su u pitanju košuje, nosi one sa šiljatim kragnama, da bi fokusirale pažnju na tvoje lice. Izbegavaj rolke, jer će učiniti da ti se vrat ne vidi, a time ćeš izgledati niže i deblje.

NOSI SAKOE SA 3 DUGMETA
Izbegavaj sakoe i blejzere sa jednim ili dva dugmeta. Sakoi sa tri dugmeta su jednako elegantni, a ujedno će činiti da izgledaš viši, a samim tim i mršaviji

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *